A szaúdi biztonsági erők tűzharcba keveredtek terroristákkal; a jemeni hatóságok letartóztattak egy körözött személyt.

Feltételezett terroristákkal kerültek tűzpárbajba egy rijádi házban csütörtökön a szaúdi biztonsági erők, a lövöldözésben öt rendőr életét vesztette, kettő megsebesült, egy terrorista fogságba esett. Az akció során a házban két gránátot, két automata fegyvert és öt pisztolyt találtak a biztonsági erők. Nem ismeretes, ki volt az elfogott személy, de a minisztériumi tisztségviselő jelentős terroristának nevezte őt.A jemeni hatóságok egy jemeni születésű amerikai állampolgárt vettek őrizetbe, akit az Egyesült Államok terrorista tevékenységért körözött - közölte csütörtökön egy jemeni biztonsági tisztségviselő. A férfit azonban - mint a tisztségviselő elmondta - már több hónappal ezelőtt vették őrizetbe. A gyanúsított Egyesült Államoknak való esetleges kiadatásáról a neve elhallgatását kérő tisztségviselő nem szólt. Dzsaber al-Baneh fejére Washington 5 millió dolláros vérdíjat tűzött ki, azzal vádolják, hogy Afganisztánban az al-Kaida terrorszervezet egyik táborában kapott kiképzést.(MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A csehek kétharmada a melegházasság mellett

A csehek kétharmada a melegházasság mellett

Marabu Féknyúz: Bocsánat!

Marabu Féknyúz: Bocsánat!

Beteg életéért küzdő mentősökkel ordibált a buszsofőr, kirúgták

Beteg életéért küzdő mentősökkel ordibált a buszsofőr, kirúgták

Hazai cégeket is lefagyaszthat a Brexit

Hazai cégeket is lefagyaszthat a Brexit

Milliókkal többen halnak meg a légszennyezés miatt évente, mint gondolták

Milliókkal többen halnak meg a légszennyezés miatt évente, mint gondolták

Így vágtattak át lovakkal a lobogó máglyán (fotók)

Így vágtattak át lovakkal a lobogó máglyán (fotók)