A szombaton elkövetett merénylet kilenc halálos áldozatot követelt. Egy másik, amerikai konvoj ellen elkövetett támadásban hárman haltak meg.

Gépkocsiba rejtett pokolgép robbant egy iraki rendőrkapitányság előtt szombaton Moszulban; a merényletben eddig kilenc ember vesztette életét, a sebesültek száma 45. A Bagdadtól 360 kilométerre északra fekvő moszuli Köztársasági Kórház személyzete azt közölte, hogy a kilenc halott között civilek és rendőrök is vannak. A rendőrkapitányságon épp fizetésnap volt, így sokan tartózkodtak az épületnél. Név nélkül nyilatkozó szemtanúk úgy látták, hogy egy autó tört át a rendőrségi épület előtt felállított útakadályon, s a robbanás ezután történt.Három amerikai katona életét vesztette egy amerikai katonai konvoj elleni támadásban az észak-iraki Tikrít és Kirkuk közötti úton – jelentették amerikai katonai források szombaton. Az esetet bejelentő amerikai katonai szóvivő nem tudott részleteket mondani a támadásról. A háború tavaly márciusi kezdete óta több mint 500 amerikai katona vesztette életét Irakban.(MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Matolcsyék félmilliárdért vettek festményt

Matolcsyék félmilliárdért vettek festményt

Orbán Gáspár: Imádkozni kell azokért, akik támadnak

Orbán Gáspár: Imádkozni kell azokért, akik támadnak

Vidékre is elviszik a POKET zsebkönyveket

Vidékre is elviszik a POKET zsebkönyveket

Négyezer Audi-dolgozó sztrájkolt Győrben

Négyezer Audi-dolgozó sztrájkolt Győrben

Lefestette a sötét valóságot a Human Rights Watch Magyarországról

Lefestette a sötét valóságot a Human Rights Watch Magyarországról

Kereskedelmi háború: Washington engedhet Pekingnek

Kereskedelmi háború: Washington engedhet Pekingnek