Tetszett a cikk?

Az IMAS közvélemény-kutató intézet igazgatója, a kormányfő személyes tanácsadója lesz az újonnan létesülő miniszterelnöki kancellária vezetője.

Alin Teodorescu a tegnapi kormányülés után fogadta el Adrian Nastase román kormányfő erre vonatkozó felkérését. A kancellária a kormányfőnek közvetlenül alárendelt, önálló jogi személy lesz, amelynek vezetője miniszteri ranggal rendelkezik. Elképzelhető az is, hogy a kancellária a miniszterelnök munkaapparátusán kívül ügynökségeket és hatóságokat is magába foglal majd.A kormányátalakítás során létrehoznak két, szaktárcavezetők által betöltött államminiszteri tisztséget, egy kormányfői kancelláriát, továbbá lehetővé válik, hogy kettôs állampolgárságú személyek köztisztségeket töltsenek be - döntött korábban a vezető kormánypárt, a PSD állandó testülete, majd csütörtökön a kormány.Mircea Geoanã külügyminiszter, a kormánypárt alelnöke elmondta: a kabinett törvénytervezetet készít ezzel kapcsolatban, amelyet a parlament gyorsított eljárással fogadna el. Az új kormányszerkezet március első felében ölthet végleges formát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az önkormányzatok sem tudják, nyitva maradnak-e a bölcsődék

Az önkormányzatok sem tudják, nyitva maradnak-e a bölcsődék

Sinopharm-vakcinát kért Pekingtől Prága

Sinopharm-vakcinát kért Pekingtől Prága

UV-fénnyel védték a vírusoktól egy rotterdami előadás táncosait

UV-fénnyel védték a vírusoktól egy rotterdami előadás táncosait