Jurij Luzskov moszkvai főpolgármester szerint nincs már esély arra, hogy bárkit is élve találjanak meg a moszkvai Transvaal fürdő leszakadt tetőzetének omladékai alatt.

A Jaszenyevo kerületi Transvaal-park élményfürdő betonteteje szombat este 30 méter magasból leomlott, több mint 110 felnőttet és gyereket sebesítve meg. A halálos áldozatok száma elérte a 28-at, közülük 24-et már azonosítottak. A romeltakarítást éjszaka abbahagyták, csak egy kis csoport kutatott tovább a törmelék között, hátha találnak még túlélőt.Az élményfürdőt működtető tulajdonosi társaság vezérigazgatója, Mihail Ponomarjov vasárnap közölte, hogy az építők "száz évre garantálták" az alig két éve átadott építmény biztonságát. A társaság bejelentette, hogy minden halálos áldozat családja több mint kétezer dolláros kártérítést kap. A fürdő vendégei mind biztosítva voltak, mert a belépődíj magába foglalta a biztosítás díját is.Eközben a moszkvai ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indított nyomozást a szombat esti Transvaal fürdőben történt tragédia ügyében. Lefoglalták a park teljes műszaki dokumentációját és már kihallgatták a tulajdonost, a főtervezőt és az üzemeltetőt.Az élményfürdő 2002-ben épült, több mint 20 ezer négyzetméteres területén 3 medence, 16 csúszda és több szauna működik. Befogadóképessége kétezer fő.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Súlyosan megsérült egy magyar olimpikon

Súlyosan megsérült egy magyar olimpikon

15 megyére adtak ki figyelmeztetést a viharos szél miatt

15 megyére adtak ki figyelmeztetést a viharos szél miatt

Szakszervezettel és angol nyelvű könyvekkel harcolna az Akadémia a kormány ellen

Szakszervezettel és angol nyelvű könyvekkel harcolna az Akadémia a kormány ellen

Hosszú kihagyás vár Harry Kane-re

Hosszú kihagyás vár Harry Kane-re

Az Élet Iskola alapítója halt meg a jég alá szorulva Bárdudvarnokon

Az Élet Iskola alapítója halt meg a jég alá szorulva Bárdudvarnokon

Nyertek a FINA ellen Hosszú Katinkáék, nagyjából

Nyertek a FINA ellen Hosszú Katinkáék, nagyjából