Tetszett a cikk?

Jurij Luzskov moszkvai főpolgármester szerint nincs már esély arra, hogy bárkit is élve találjanak meg a moszkvai Transvaal fürdő leszakadt tetőzetének omladékai alatt.

A Jaszenyevo kerületi Transvaal-park élményfürdő betonteteje szombat este 30 méter magasból leomlott, több mint 110 felnőttet és gyereket sebesítve meg. A halálos áldozatok száma elérte a 28-at, közülük 24-et már azonosítottak. A romeltakarítást éjszaka abbahagyták, csak egy kis csoport kutatott tovább a törmelék között, hátha találnak még túlélőt.



Az élményfürdőt működtető tulajdonosi társaság vezérigazgatója, Mihail Ponomarjov vasárnap közölte, hogy az építők "száz évre garantálták" az alig két éve átadott építmény biztonságát. A társaság bejelentette, hogy minden halálos áldozat családja több mint kétezer dolláros kártérítést kap. A fürdő vendégei mind biztosítva voltak, mert a belépődíj magába foglalta a biztosítás díját is.



Eközben a moszkvai ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indított nyomozást a szombat esti Transvaal fürdőben történt tragédia ügyében. Lefoglalták a park teljes műszaki dokumentációját és már kihallgatták a tulajdonost, a főtervezőt és az üzemeltetőt.



Az élményfürdő 2002-ben épült, több mint 20 ezer négyzetméteres területén 3 medence, 16 csúszda és több szauna működik. Befogadóképessége kétezer fő.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!