Tetszett a cikk?

Romániában a hatalom előkészíti a közvéleményt annak elfogadására, hogy késni fog az uniós csatlakozási tárgyalások lezárása - írta a szerdai román sajtó.

Előfordulhat, hogy Románia nem fejezi be 2004-ben az EU-csatlakozási tárgyalásokat – számolt be az Adevarul című napilap Bogdan Niculescu Duvaz, a kormányon lévő Szociáldemokrata Párt (PSD) szóvivőjének bejelentéséről. Niculescu szerint kérdéses, hogy a tervezett szeptemberi határidőig sikerül-e lezárni a tárgyalásokat, de hozzátette: ha nem sikerül lezárni szeptemberre minden tárgyalási fejezetet, Románia akkor is igazodni tud a 2007-re kitűzött csatlakozási határidőhöz.A még nyitott nyolc fejezetből az idén Románia csak hatot lesz képes lezárni – mondta a Nastase-kormány kijelölt kancelláriaminisztere, Alin Teodorescu egy televíziós műsorban. A fennmaradó másik két fejezet tárgyalásának befejezése már az idei általános választások után megalakuló új kormányra vár - mondta a leendő román kancelláriaminiszter. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mégis lesz gyermekfelügyelet hétfőtől az óvodákban és az iskolákban

Mégis lesz gyermekfelügyelet hétfőtől az óvodákban és az iskolákban

1000 képkocka/másodperc sebességgel rögzítették, hogyan működik egy régi, filmes videokamera

1000 képkocka/másodperc sebességgel rögzítették, hogyan működik egy régi, filmes videokamera

Seres László: A Jobbik sofőrjei

Seres László: A Jobbik sofőrjei