A márciusi választásokon való részvételhez a szélsőjobboldali Nemzeti Front (FN) elnöke a kötelező jogi előírásokat nem kielégítő jelentkezési dossziét nyújtott be.

Jean-Marie Le Pen jelölése formai okokból érvénytelen, a politikusnak nem sikerült dokumentálhatóan igazolni helyi illetőségét és a helyi közterhek viseléséből vállalt részesedését, ezért nem indulhat az FN listavezetőjeként a március 21-28-i választásokon – áll Christian Frémont, Provence-Alpes-Cote d'Azur (PACA) régió prefektusának szerdán kiadott közleményben.A FN első embere a Párizs melletti Saint-Cloud-ban lakik, de Nizzában bérelt lakást tart fenn, s ez feljogosítaná, hogy a hatévenként sorra kerülő regionális választásokon harcba induljon a PACA vezető pozíciójárt. A szükséges iratok között azonban a lakásbérleten túl nincs igazolása arról, hogy befizette volna a négy helyi adó bármelyikét, ami előfeltétele a jelöltség bejegyzésének. A politikus február 27-ig, a jelölési lista lezárásáig fellebbezhet a döntés ellen.A francia sajtó és a közélet vezető szereplői szerint Le Pen ezúttal is rafinált és kimódolt manőverrel próbál médiakampányt keverni saját személye körül. Dominique Perben igazságügy-miniszter kijelentette, a jelöltsége körüli jogi bizonytalansággal az FN vezetője "az áldozat szerepébe" akarja feltolni magát. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ijesztő kezdés után taroltak a címvédő Babosék Ausztráliában

Ijesztő kezdés után taroltak a címvédő Babosék Ausztráliában

Palkovics is dönteni fog a Széchenyi- és Kossuth-díjakról

Palkovics is dönteni fog a Széchenyi- és Kossuth-díjakról

Töröltek egy posztot, megy is a találgatás a Xiaomi 5G-s telefonjáról

Töröltek egy posztot, megy is a találgatás a Xiaomi 5G-s telefonjáról

Majdnem 10 millió forintra büntette a Médiatanács a TV2-t

Majdnem 10 millió forintra büntette a Médiatanács a TV2-t

Ez az öt szám 1944 millió forintot érhet

Ez az öt szám 1944 millió forintot érhet

Gyászol a TV2 a

Gyászol a TV2 a