Tetszett a cikk?

A márciusi választásokon való részvételhez a szélsőjobboldali Nemzeti Front (FN) elnöke a kötelező jogi előírásokat nem kielégítő jelentkezési dossziét nyújtott be.

Jean-Marie Le Pen jelölése formai okokból érvénytelen, a politikusnak nem sikerült dokumentálhatóan igazolni helyi illetőségét és a helyi közterhek viseléséből vállalt részesedését, ezért nem indulhat az FN listavezetőjeként a március 21-28-i választásokon – áll Christian Frémont, Provence-Alpes-Cote d'Azur (PACA) régió prefektusának szerdán kiadott közleményben.A FN első embere a Párizs melletti Saint-Cloud-ban lakik, de Nizzában bérelt lakást tart fenn, s ez feljogosítaná, hogy a hatévenként sorra kerülő regionális választásokon harcba induljon a PACA vezető pozíciójárt. A szükséges iratok között azonban a lakásbérleten túl nincs igazolása arról, hogy befizette volna a négy helyi adó bármelyikét, ami előfeltétele a jelöltség bejegyzésének. A politikus február 27-ig, a jelölési lista lezárásáig fellebbezhet a döntés ellen.A francia sajtó és a közélet vezető szereplői szerint Le Pen ezúttal is rafinált és kimódolt manőverrel próbál médiakampányt keverni saját személye körül. Dominique Perben igazságügy-miniszter kijelentette, a jelöltsége körüli jogi bizonytalansággal az FN vezetője "az áldozat szerepébe" akarja feltolni magát. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem lesznek misék a fővárosi templomokban

Nem lesznek misék a fővárosi templomokban

Pécs önállóan szervezne színházfesztivált a POSZT helyett

Pécs önállóan szervezne színházfesztivált a POSZT helyett

A református és az evangélikus templomokban nem lesznek istentiszteletek

A református és az evangélikus templomokban nem lesznek istentiszteletek