Tetszett a cikk?

Az eddigi adatokkal ellentétben 320 halottja és 460 sérültje van az iráni Neisápurnál történt vonatszerencsétlenségnek - közölte a Nemzetközi Vöröskereszt helyi illetékese. Izraeli források szabotázsra gyanakszanak.

Lehetséges, hogy további holttestek vannak a romok alatt - mondta Szajed Ali Hoszeini, a Nemzetközi Vöröskereszt tartományi vezetője. Az északkelet-iráni Neisápur közelében szerdán kigyulladt és felrobbant egy veszélyes vegyi anyagokkal, üzemanyaggal és műtrágyával megrakott, 51 vagonból álló vasúti szerelvény. Azzal indokolta borúlátását, hogy a mentőalakulatok még nem fejezték be a robbanás nyomán keletkezett, 150 méter átmérőjű, 20-25 méter mély kráter átvizsgálását.Az izraeli titkosszolgálatokkal jó kapcsolatokat ápoló portál, a DEPKAfile szerint nem földrengés okozta a tragédiát, az iráni vonat robbanóanyagot szálított a tálibok számára, amikor szabotázs következtében felrobbant. Később e találgatás lekerült a portálról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Spiegel: Orbán felégeti a hidakat maga mögött

Spiegel: Orbán felégeti a hidakat maga mögött

Nyolcéves kislány a koronavírus csehországi áldozata

Nyolcéves kislány a koronavírus csehországi áldozata

Sikeres szívműtétet hajtottak végre Fülöp hercegen

Sikeres szívműtétet hajtottak végre Fülöp hercegen