Tetszett a cikk?

Francia hírszerzési források szerint az Oszama bin Laden vezette szervezet 35-45 ezer embert toboroz az európai hadsereghez – jelentette a Debkafile hírügynökség.

A hírügynökség francia kémelhárító forrásokból úgy értesült, hogy az al-Kaida már meg is kezdte katonái kiképzését. A terroristáknak állítólag a fegyverek és a robbanóanyagok használatán kívül harci technikákat is tanítanak. A Debkafile forrása szerint az al-Kaida hadserege francia irányítás alatt áll, de helyi parancsnokságai is vannak.Németországban 25-30 ezer főre teszik a katonák számát, míg az M16 brit titkosszolgálat tízezerre becsüli azok számát, akik Nagy-Britanniában csatlakoznak az „európai hadsereghez”. A Debkafile szerint Olaszországban ugyan kevés az al-Kaida aktivisták száma, de a balkáni országokban – elsősorban Albániában, Koszovóban és Macedóniában – jelen vannak, s fegyverekkel, pénzzel és hamis papírokkal látják el az európai bázisokat. A kiképzések állítólag valamilyen civil tevékenységek – például üdülőtáborok – álcája alatt folynak, 30-40 fő részvételével.Mint arról beszámoltunk, az Oszama bin Laden "jobbkezének" számító Ajman az-Zavahiri "új halálbrigádokról" beszélt egy minap nyilvánosságra került magnófelvételen. Egy másik beszédben Zavahiri ellenségnek nevezte Franciaország elnökét. Jacques Chirac "gyűlölködő kereszteslovag", aki meg akarja tiltani muzulmán hitű leányoknak, hogy fejkendőt viseljenek az állami iskolákban - mondja a szalagon Zavahiri.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ilyen az élet most Izraelben, ahol a lakosság felét már beoltották – videó

Ilyen az élet most Izraelben, ahol a lakosság felét már beoltották – videó

Az Apple új ötlete: jöhetnek a titánborítású készülékek, spéci bevonattal

Az Apple új ötlete: jöhetnek a titánborítású készülékek, spéci bevonattal

A járvány a metróközlekedést is veszélyezteti

A járvány a metróközlekedést is veszélyezteti