Tetszett a cikk?

Edmund Stoiber bajor miniszterelnök, a keresztényszociális unió (CSU) elnöke szerint Németország „nem érdemli meg, hogy ilyen emberek kormányozzák”.

Stoiber, a kancellár 2002. évi kihívója szerint "Schröder reformpolitikája megbukott, Schröder megbukott." Szerinte nem a pártelnöki posztot kellett volna leadnia, hanem a kancellári székből kellett volna felállnia.Schröder a hónap elején jelentette be, hogy megválik a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnöki posztjától, s utódjának Franz Münteferinget, az SPD parlamenti frakciójának vezetőjét javasolta. A személyi változást márciusban pártkongresszusnak kell szentesítenie.A bajor miniszterelnök arra szólított fel, hogy az idei németországi választásokon mutassanak "piros lapot" a kormányzó szociáldemokratáknak és környezetvédőknek. Az idén összesen 14 alkalommal választanak az idén Németországban tartományi és még alacsonyabb szinten, illetve júniusban itt is megrendezik az európai parlamenti választásokat. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eltűnt a Radetzky-laktanya, de sajnáljuk ezt?

Eltűnt a Radetzky-laktanya, de sajnáljuk ezt?

„Csodálatos érzés”: Kinyitottak a mozik New Yorkban

„Csodálatos érzés”: Kinyitottak a mozik New Yorkban

Ha Samsungja van, frissítse a telefonja szoftverét, új funkciókat kaphat

Ha Samsungja van, frissítse a telefonja szoftverét, új funkciókat kaphat