Tetszett a cikk?

Egyhangú szavazással elfogadta a NATO-hoz való csatlakozásról szóló törvényt csütörtökön a román parlament. Románia - hat másik országgal együtt - áprilisban csatlakozik a szervezethez.

A törvényhozó testület két háza - a képviselőház és a szenátus - együttes ülésén egyhangúlag, 454 vokssal szentesítette az észak-atlanti szövetséghez való csatlakozásról szóló törvényt. A törvénytervezet vitájában felszólaló Adrian Nastase miniszterelnök kifejtette: a NATO-hoz való csatlakozás a tartós gazdasági fejlődésre épülő demokratikus stabilitást jelenti. A korrupciótól és bürokráciától mentes gazdasági környezetnek, a társadalmi stabilitásnak és a regionális biztonságnak döntő hatása lesz arra, hogy a külföldi politikai és üzleti körök szilárd és kiszámítható országnak tekintsék Romániát - mondta a kormányfő.Nastase szerint mostantól új fejezet nyílt Románia nemzeti történelmében, az ország új nemzetközi státusra tett szert. Mint hangoztatta, Románia a NATO és az Európai Unió leendő tagjaként a növekvő katonai képességekkel rendelkező, fontos európai és világszintű szerepet betöltő védelmi szövetség cselekvő tényezője lesz. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Döntött az Európai Bizottság, a Microsofté lehet a Doom és a Fallout is

Döntött az Európai Bizottság, a Microsofté lehet a Doom és a Fallout is

Megmagyarázta a kormányhivatal, mi a baj a hódmezővásárhelyi ingyenes buszjáratokkal

Megmagyarázta a kormányhivatal, mi a baj a hódmezővásárhelyi ingyenes buszjáratokkal

6201 új fertőzött, elhunyt 108 beteg

6201 új fertőzött, elhunyt 108 beteg