Tetszett a cikk?

Az intézkedést megelőzően Tripoli a tömegpusztító fegyverekkel kapcsolatos kutatások leállításáról és a Lockerbie-merényletben viselt felelősségéről nyilatkozott.

Az Egyesült Államok feloldotta az amerikai állampolgárok Líbiába történő utazásának tilalmát azt követően, hogy Líbia visszavonta Sukri Ganem kormányfő kijelentését, mely szerint Tripoli csupán azért ismerte el felelősségét az 1988-as Lockerbie-ügyben, hogy "megvásárolja az ország nyugalmát" és feloldják az ellene hozott szankciókat. A skóciai Lockerbie felett 1988-ban felrobbantott repülőgép katasztrófájában 270-en vesztették életüket, köztük 181 amerikai állampolgár.Colin Powell külügyminiszter már aláírta az utazási korlátozások feloldásáról szóló dokumentumokat - közölte Sean McCormack, az amerikai nemzetbiztonsági tanács szóvivője. Jelezte, hogy további intézkedések várhatók az Egyesült Államok részéről, amelyekkel segíteni kívánják Líbia gazdasági növekedését, valamint visszailleszkedését a nemzetek közösségébe.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Győr polgármestere a Facebookon oktatta ki a tíz év után kirúgott színházigazgatót

Győr polgármestere a Facebookon oktatta ki a tíz év után kirúgott színházigazgatót

Országszerte kitisztult a levegő

Országszerte kitisztult a levegő

Gulyás: szerdáig még 400 ezer oltás lesz

Gulyás: szerdáig még 400 ezer oltás lesz