Tetszett a cikk?

Az amerikai rádióadó mától beszünteti tíz kelet-közép-európai nyelven szóló adását, és magyarul sem sugároz többet.

A Voice of America (VoA) igazgatójának csütörtöki bejelentése szerint a magyar nyelvű adással együtt megszűnik a bolgár, az észt, a cseh, a lett, a litván, a lengyel, a román, a szlovák és a szlovén program is – adja hírül az MTI.A lépés az amerikai kongresszus január végi döntésének következménye. A törvényhozás ugyanis akkor elfogadta a Fehér Ház tavalyi javaslatát, amely az említett nyelvi osztályok megszüntetésére vonatkozik. A költségvetést a szenátus január 22-én hagyta jóvá, és másnap, Bush elnök aláírásával törvényerőre emelkedett.Az Amerika Hangja igazgatója, David Jackson nyilatkozatot adott ki a változásokkal kapcsolatban, és ebben hangoztatta, hogy büszkeség, ugyanakkor szomorúság tölti el a programok megszűnése kapcsán. Kiemelte, hogy a munkatársak elkötelezettsége és hivatástudata világszerte hozzájárult a demokrácia építéséhez - olvasható a VoA honlapján megjelent nyilatkozatban.A változások nyomán megválik az Amerika Hangjától a magyar osztály két utolsó tagja, Varsa István és Rácz Zoltán is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megjelent a rendelet: így vásárolhatunk és intézhetjük ügyeinket hétfőtől

Megjelent a rendelet: így vásárolhatunk és intézhetjük ügyeinket hétfőtől

Dobrev Klára koronavírusos

Dobrev Klára koronavírusos

Új ikonok érkeznek a Windows 10-be, de más újítás is várható

Új ikonok érkeznek a Windows 10-be, de más újítás is várható