Tetszett a cikk?

Kemping-gázpalackokból készített gyújtóbombák robbantak Athénban a két legnagyobb görög párt öt kerületi irodájánál péntekre virradó éjjel.

A robbantások csak kisebb károkat okoztak. A rendőrség közlése szerint egyelőre senki sem vállalt felelősséget a kormányzó Pánhellén Szocialista Mozgalom (PASZOK) kettő, illetve az ellenzéket vezető konzervatív Új Demokrácia párt három irodájánál húsz percen belül elkövetett merényletekért.A robbantásokat azután a 150 perces csütörtök esti televíziós vita után hajtották végre, amelyben az öt parlamenti párt vezetői fejtették ki politikájukat a március 17-i parlamenti választások előtt.Egy nappal korábban, csütörtökön az olimpiát ellenző aktivisták robbantottak fel két kormányzati autót a görög és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság athéni megbeszélése idején.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Háromgyerekes apa a késelő buszsofőr

Háromgyerekes apa a késelő buszsofőr

Lenyűgöző videón a füstöt okádó Etna

Lenyűgöző videón a füstöt okádó Etna

Süddeutsche Zeitung: A Néppártnak színt kell vallania Orbánról

Süddeutsche Zeitung: A Néppártnak színt kell vallania Orbánról