Bevonult a főváros, Port-au-Prince központjába a haiti fegyveres felkelők egy konvoja, Guy Philippe-pel, a lázadók katonai vezetőjével az élen, hogy elfoglalja az elnöki palotát.

A felkelők első konvoja ellenállás nélkül, az utca népének vidám fogadtatása mellett érkezett meg hétfőn a Nemzeti Palota előtti nagy térre. A fegyveresek éltették parancsnokukat, Guy Philippe-et, miközben emberek százai özönlöttek üdvözlésükre a térre.A lázadóvezér egy vele utazó amerikai tudósítónak azt mondta, meg akarnak bizonyosodni arról, hogy a palota biztonságos-e az érkező elnök számára. Philippe a legfelsőbb bíróság egyik tagjára, Boniface Alexandre-ra utalt, aki vasárnap bejelentette, hogy az alkotmány előírása alapján kézbe veszi a kormány irányítását.A járműoszlop egyes tagjai egy közeli rendőrőrsnél foglaltak el állásokat. Egyelőre nem tudni, hogy a Port-au-Prince bevonuló felkelőket hogyan fogadják az amerikai és francia katonák, akik azt tervezik, hogy ellenőrzésük alá vonják a külképviseleteket és a főváros más fontos pontjait. Guy Philippe azt mondta, hogy üdvözli külföldi békefenntartók telepítését. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
4817-szer ment le a kormánypropaganda, Hadházy hirdetése aligha fog

4817-szer ment le a kormánypropaganda, Hadházy hirdetése aligha fog

Sebestyén Balázsnak már két éve telke van a Holdon

Sebestyén Balázsnak már két éve telke van a Holdon

Holttestet találtak a Dunában

Holttestet találtak a Dunában

Mészáros Lőrinc horvát csapata leigazolta Kleinheislert

Mészáros Lőrinc horvát csapata leigazolta Kleinheislert

Rendőrkadétokat robbantottak fel Bogotában

Rendőrkadétokat robbantottak fel Bogotában

Nyaki fájdalmai miatt visszavonul Douchev-Janics Natasa

Nyaki fájdalmai miatt visszavonul Douchev-Janics Natasa