Tetszett a cikk?

Közel háromezer ember adta be jelentkezését a brit MI5-be, miután a titkosszolgálat a minap bejelentette: az al-Kaida fenyegetései miatt ezer új titkosszolgát toboroz.

A The Times napilap szerint egy „hazafias hullám” motiválta azt a több ezer fiatalt, aki jelentkezett a brit MI5 titkosszolgálat toborzási felhívására. A minap Davis Blunkett államtitkár közölte: ötven százalékkal növelni szeretnék az MI5 állományát. Egy magát megnevezni nem kívánó tisztviselő a napilapnak elmondta: a jelentkezőket a viszonylag alacsony bér sem riasztotta el, mert „idealizmusuk” vezérli őket. Az MI5 honlapján olvasható, hogy az ügynökség nyelvészeket, megfigyelési szakértőket, vizsgálótiszteket és informatikusokat keres.A gyanúsítottak megfigyelésével megbízott ügynökök évi 21500-25000 font közötti fizetésre számíthatnak, a vizsgálótisztek fizetése 30 ezer fontnál kezdődik, a teljes munkaidős - arab, urdu, perzsa, török, orosz - nyelvészek fizetése pedig 20100 fontnál kezdődik. Részmunkaidős kurd, bengáli és tamil nyelveket ismerő szakemberekre szintén szüksége van az MI5-nek.A jelentkezőket első körben egy külső cég szűri ki. A felvételből azonnal kiesnek a külföldi állampolgárok, azok a személyek, akik az elmúlt tíz évben nem éltek Nagy-Britanniában, illetve azok, akik nem rendelkeznek megfelelő szakképesítéssel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Európai Gyógyszerügynökség megkezdte a Szputnyik V vizsgálatát

Az Európai Gyógyszerügynökség megkezdte a Szputnyik V vizsgálatát

Hajlandó visszaállítani a régi kollektív szerződést a Continental Makón

Hajlandó visszaállítani a régi kollektív szerződést a Continental Makón

Fejenként 121 kiló élelmiszert dobunk ki a szemétbe évente

Fejenként 121 kiló élelmiszert dobunk ki a szemétbe évente