Tetszett a cikk?

Tömegesen vándorol el a helyi lakosság Oroszország Tengermelléki Körzetéből, miközben dinamikusan nő a kínai bevándorlók száma. Közigazgatási vezetők új munkahelyek létrehozásával állítanák meg a népvándorlást.

A gyors elvándorlást megakadályozandó, a helyi közigazgatási központban tervet dolgoztak ki, amelynek célja az orosz nyelvű populáció életszínvonalának javítása, új munkahelyek teremtése, és a várható élettartalom növelése. Tavaly közel 32000 új munkahelyet hoztak létre kifejezetten az orosz anyanyelvűek elvándorlásának megakadályozására - írta a Gateway to Russia.Oroszország Tengermelléki Körzetének hatóságai aggodalommal tekintenek a környező országokból, valamint a FÁK államaiból érkező bevándorlók egyre nagyobb tömegére. 1995 óta a területre betelepült külföldiek száma megtízszereződött, és ennek több mint hetvenöt százalékát a kínai származásúak teszik ki.Évente több mint 320 ezer külföldi érkezik a Tengermelléki Körzetbe, ám csak tizenötezer kínai, koreai és vietnámi dolgozik itt hivatalosan. Független szakértők szerint a kínai területekről bevándorlók valójában nem jelentenek olyan nagy gondot, mint azt mások állítják, a népvándorlás problémájának felnagyítása pedig pusztán a helyi politikai erők érdeke.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Halálra csípett egy kockamedúza egy fiatalt Ausztráliában

Halálra csípett egy kockamedúza egy fiatalt Ausztráliában

Kórházi főigazgatóság: 4 ezer egészségügyi dolgozó nem írta alá az új szerződését

Kórházi főigazgatóság: 4 ezer egészségügyi dolgozó nem írta alá az új szerződését

Túl vadnak tűntek a kiscicák: szabadon engedték a tavaly talált vadmacskákat

Túl vadnak tűntek a kiscicák: szabadon engedték a tavaly talált vadmacskákat