Tömegesen vándorol el a helyi lakosság Oroszország Tengermelléki Körzetéből, miközben dinamikusan nő a kínai bevándorlók száma. Közigazgatási vezetők új munkahelyek létrehozásával állítanák meg a népvándorlást.

A gyors elvándorlást megakadályozandó, a helyi közigazgatási központban tervet dolgoztak ki, amelynek célja az orosz nyelvű populáció életszínvonalának javítása, új munkahelyek teremtése, és a várható élettartalom növelése. Tavaly közel 32000 új munkahelyet hoztak létre kifejezetten az orosz anyanyelvűek elvándorlásának megakadályozására - írta a Gateway to Russia.Oroszország Tengermelléki Körzetének hatóságai aggodalommal tekintenek a környező országokból, valamint a FÁK államaiból érkező bevándorlók egyre nagyobb tömegére. 1995 óta a területre betelepült külföldiek száma megtízszereződött, és ennek több mint hetvenöt százalékát a kínai származásúak teszik ki.Évente több mint 320 ezer külföldi érkezik a Tengermelléki Körzetbe, ám csak tizenötezer kínai, koreai és vietnámi dolgozik itt hivatalosan. Független szakértők szerint a kínai területekről bevándorlók valójában nem jelentenek olyan nagy gondot, mint azt mások állítják, a népvándorlás problémájának felnagyítása pedig pusztán a helyi politikai erők érdeke.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
"Tiszta vizet a pohárba" - magyarázkodik a melegek gyógyításáról szóló műsor miatt az MTVA

"Tiszta vizet a pohárba" - magyarázkodik a melegek gyógyításáról szóló műsor miatt az MTVA

Nagy Blanka nem bánt meg semmit

Nagy Blanka nem bánt meg semmit

Újra árat emel a posta

Újra árat emel a posta

Rendőrség: Hat főt kellett eltávolítani a Lánchídról

Rendőrség: Hat főt kellett eltávolítani a Lánchídról

Iszlamista orosz késelt meg egy nőt egy norvég plázában

Iszlamista orosz késelt meg egy nőt egy norvég plázában

Nagy Blanka a színpadról is beolvasott a Fidesz publicistájának

Nagy Blanka a színpadról is beolvasott a Fidesz publicistájának