Branko Crvenkovszki macedón miniszterelnök gépe a boszniai Mostar közelében járt majdnem szerencsétlenül, nagyjából ugyanazon a helyen, ahol múlt héten a Borisz Trajkovszki macedón államfőt és kíséretét szállító repülőgép zuhant le.

A macedón miniszterelnöki hivatalban a Beta belgrádi hírügynökség érdeklődésére szerdán megerősítették, hogy villám csapott Crvenkovszki gépébe, amikor Mostarból repült vissza Szkopjéba. A villámcsapás következtében a gép közel ötszáz métert süllyedt a levegőben, s gyakorlatilag az mentette meg a tragédiától, hogy eső esett a környéken, s a szárnyakon jégréteg keletkezett, amely valamelyest tompította a villámcsapás erejét. A pilóták nem akarták rögtön tájékoztatni a macedón miniszterelnököt arról, hogy veszélybe került a gép, és csak azután szóltak neki a történtekről, hogy visszatértek Szkopjéba.A hír először a szkopjei Szitel magántévében jelent meg, s némileg eltért a Beta jelentésétől. A belgrádi Tanjug hírügynökség által idézett jelentés szerint a szerencsés kimenetelű baleset vasárnap történt, s ekkor Crvenkovszki nem volt a gépen.A szerbia-montenegrói hatóságoktól bérelt Falcon Szarajevóból repült Mostarba, hogy onnan továbbszállítsa Szkopjéba Crvenkovszkit, aki előzőleg a boszniai kormányzati gépkocsikonvojjal érkezett a mostari repülőtérre a boszniai fővárosból. A gép lejegesedett orr-részébe belecsapott a villám, a repülő megsüllyedt, de a pilótáknak sikerült kellő magasságba visszaemelniük. Crvenkovszki azért repült Mostarba, hogy tájékozódjék arról, hányadán áll az államfővel történt szerencsétlenség okainak felderítése.Mindkét beszámoló megegyezik abban, hogy hajszálon múlott az újabb tragédia, s a villámcsapás nagyjából ugyanazon a helyen, Mostar közelében érte a kormányfő gépét, ahol a múlt csütörtökön lezuhant a Borisz Trajkovszki államfőt és kíséretét szállító repülőgép. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Mínusz 45 fokban lépett le észrevétlenül két kislány az óvodából

Mínusz 45 fokban lépett le észrevétlenül két kislány az óvodából

Videó: ilyen előzést se láttunk még közúton

Videó: ilyen előzést se láttunk még közúton

Nincs orvos, már időpontot sem tudnak adni hasi ultrahangra

Nincs orvos, már időpontot sem tudnak adni hasi ultrahangra

Inkább fizet sok nyugdíjas, csak ne kelljen a netbankot használnia

Inkább fizet sok nyugdíjas, csak ne kelljen a netbankot használnia

Kulka János újra színpadra áll

Kulka János újra színpadra áll

Több városban is egészségtelen a levegő

Több városban is egészségtelen a levegő