Tetszett a cikk?

Branko Crvenkovszki macedón miniszterelnök gépe a boszniai Mostar közelében járt majdnem szerencsétlenül, nagyjából ugyanazon a helyen, ahol múlt héten a Borisz Trajkovszki macedón államfőt és kíséretét szállító repülőgép zuhant le.

A macedón miniszterelnöki hivatalban a Beta belgrádi hírügynökség érdeklődésére szerdán megerősítették, hogy villám csapott Crvenkovszki gépébe, amikor Mostarból repült vissza Szkopjéba. A villámcsapás következtében a gép közel ötszáz métert süllyedt a levegőben, s gyakorlatilag az mentette meg a tragédiától, hogy eső esett a környéken, s a szárnyakon jégréteg keletkezett, amely valamelyest tompította a villámcsapás erejét. A pilóták nem akarták rögtön tájékoztatni a macedón miniszterelnököt arról, hogy veszélybe került a gép, és csak azután szóltak neki a történtekről, hogy visszatértek Szkopjéba.A hír először a szkopjei Szitel magántévében jelent meg, s némileg eltért a Beta jelentésétől. A belgrádi Tanjug hírügynökség által idézett jelentés szerint a szerencsés kimenetelű baleset vasárnap történt, s ekkor Crvenkovszki nem volt a gépen.A szerbia-montenegrói hatóságoktól bérelt Falcon Szarajevóból repült Mostarba, hogy onnan továbbszállítsa Szkopjéba Crvenkovszkit, aki előzőleg a boszniai kormányzati gépkocsikonvojjal érkezett a mostari repülőtérre a boszniai fővárosból. A gép lejegesedett orr-részébe belecsapott a villám, a repülő megsüllyedt, de a pilótáknak sikerült kellő magasságba visszaemelniük. Crvenkovszki azért repült Mostarba, hogy tájékozódjék arról, hányadán áll az államfővel történt szerencsétlenség okainak felderítése.Mindkét beszámoló megegyezik abban, hogy hajszálon múlott az újabb tragédia, s a villámcsapás nagyjából ugyanazon a helyen, Mostar közelében érte a kormányfő gépét, ahol a múlt csütörtökön lezuhant a Borisz Trajkovszki államfőt és kíséretét szállító repülőgép. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hétfőn már tárgyalnának a kormánnyal a magánegészségügyi szolgáltatók arról, hogyan tudnák segíteni a járvány elleni védekezést

Hétfőn már tárgyalnának a kormánnyal a magánegészségügyi szolgáltatók arról, hogyan tudnák segíteni a járvány elleni védekezést

Látványos PowerPoint prezentáció készülhet egy egyszerű dokumentumból

Látványos PowerPoint prezentáció készülhet egy egyszerű dokumentumból

Négynapos munkahetet és eurót is ígér a Momentum

Négynapos munkahetet és eurót is ígér a Momentum