Tetszett a cikk?

Olyan biológiai fegyverek kifejlesztésére kerülhet sor néhány éven belül, melyek képesek különbséget tenni emberek, illetve embercsoportok között genetikai tulajdonságaik alapján - írja a Gateway2Russia.

Amerikai tudósok szerint tíz éven belül olyan genetikai kódok alapján pusztító biológiai fegyvereket képesek előállítani, amelyek bőrszín vagy szemforma alapján képesek válogatni áldozataik közt. A fertőzés elterjesztésekor lehetőség van a „fegyver” hatásának késleltetésére, illetve arra hogy a fertőzés csak valamely gyógyszer bevétele után indítsa el támadását a testben.E fegyverek működési elve röviden a következő: genetikai információkat „kódolnak” a baktériumokba, aszerint hogy mely személyt illetve csoportot vesz célba a mikroorganizmusok. Ha a baktérium bejut a célszemélyek szervezetébe, érzékelik azt és elpusztítják. Amennnyiben a baktériumok olyan szervezetbe jutnak, melynek genetikai kódjai, nem felelnek meg az ő kritériumainak, minden hatás nélkül elpusztulnak.Komoly feladatot jelent a tudósoknak a hétköznapi járványok, és az új biológiai fegyverek megkülönböztetése különösen akkor, ha a fejlesztő államoknak célja hogy félreinformálják a tömegeket. Másik nagy gondot a fegyverek időzíthetősége jelenti, ha ugyanis a fertőzött személy egy átlagos meghűléssel kezelteti magát, a bevett antibiotikumok megsokszorozzák a fertőzés hatását és gyorsítják a halált.A kutatásokat szkeptikusan kezelők szerint nagyon nehéz elképzelni, hogy baktériumok olyan bonyolult feladatok elvégzésére lesznek képesek mint genetikai kódok beazonosítása. A másik fő érv szerint az emberi faj az idők során annyira összekeveredett hogy egységes genetikai sajátosságok kimutatása szinte lehetetlen feladat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamvay Péter: Újraírnák

Hamvay Péter: Újraírnák

50 millió forintot segíthetett tisztára mosni egy ghánai bűnözőkkel dolgozó tolnai asszony

50 millió forintot segíthetett tisztára mosni egy ghánai bűnözőkkel dolgozó tolnai asszony

Tudja, vitás helyzetekben hová fordulhatnak a vállalkozások? Most tesztelheti!

Tudja, vitás helyzetekben hová fordulhatnak a vállalkozások? Most tesztelheti!