A német legfelsőbb bíróság hatálytalanította a marokkói származású Munir el-Motaszadek ellen Hamburgban hozott ítéletet, s visszautalta a bírósághoz a New Yorkban és Washingtonban elkövetett merényletekkel összefüggő ügyet.

Munir el-Motaszadeket tavaly februárban ítélték el 15 év szabadságvesztésre azzal a váddal, hogy terrorista szervezkedés tagjaként bűnrészes több mint háromezer ember halálában.Több mint háromezer ember halt meg a 2001. szeptember 11-én New York-i és washingtoni középületek ellen elkövetett merényletekben, s a Motaszadek-per volt az első a világon, amely közvetlenül kapcsolódott ezekhez a merényletekhez.Azóta Hamburgban rendeztek egy második pert is, de Abdel-Gáni Mzudit, bár az ellene felhozott vádak egybeestek a Motaszadek-perben hangoztatott vádakkal, felmentették. A per vége felé írásos tanúvallomás állította, hogy Mzudi nem volt beavatva az amerikai merényletek terveibe. A tanú - feltehetően a hamburgi szervezkedés és az al-Kaida szervezet összekötője, Ramzi bin as-Siba - felsorolta, hogy kik voltak beavatva a tervekbe, s a listáról nem csak Mzudi, de El-Motaszadek neve is hiányzott. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Összeütközött két orosz Szu–34-es vadászbombázó

Összeütközött két orosz Szu–34-es vadászbombázó

Európa-bajnok lett a miskolci fényvillamos

Európa-bajnok lett a miskolci fényvillamos

Marabu Féknyúz: Bocsánat!

Marabu Féknyúz: Bocsánat!

A tüntetők lezárták a Lánchidat

A tüntetők lezárták a Lánchidat

Marabu Féknyúz: Csak a szerénység

Marabu Féknyúz: Csak a szerénység

Visszatér a tél, érkezik a hó

Visszatér a tél, érkezik a hó