Tetszett a cikk?

A német legfelsőbb bíróság hatálytalanította a marokkói származású Munir el-Motaszadek ellen Hamburgban hozott ítéletet, s visszautalta a bírósághoz a New Yorkban és Washingtonban elkövetett merényletekkel összefüggő ügyet.

Munir el-Motaszadeket tavaly februárban ítélték el 15 év szabadságvesztésre azzal a váddal, hogy terrorista szervezkedés tagjaként bűnrészes több mint háromezer ember halálában.Több mint háromezer ember halt meg a 2001. szeptember 11-én New York-i és washingtoni középületek ellen elkövetett merényletekben, s a Motaszadek-per volt az első a világon, amely közvetlenül kapcsolódott ezekhez a merényletekhez.Azóta Hamburgban rendeztek egy második pert is, de Abdel-Gáni Mzudit, bár az ellene felhozott vádak egybeestek a Motaszadek-perben hangoztatott vádakkal, felmentették. A per vége felé írásos tanúvallomás állította, hogy Mzudi nem volt beavatva az amerikai merényletek terveibe. A tanú - feltehetően a hamburgi szervezkedés és az al-Kaida szervezet összekötője, Ramzi bin as-Siba - felsorolta, hogy kik voltak beavatva a tervekbe, s a listáról nem csak Mzudi, de El-Motaszadek neve is hiányzott. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A lányok nem csak szórakozni akarnak – 40 dal zseniális nőktől

A lányok nem csak szórakozni akarnak – 40 dal zseniális nőktől

Verne leírta, Bowie elénekelte, Ridley Scott megrendezte - Elon Musk megvalósítja?

Verne leírta, Bowie elénekelte, Ridley Scott megrendezte - Elon Musk megvalósítja?

Itt állnak ma a koronavírus-szűrőbuszok

Itt állnak ma a koronavírus-szűrőbuszok