Tetszett a cikk?

Az orosz rendőrség őrizetbe vett több személyt azzal a gyanúval, hogy részt vettek a moszkvai metrón elkövetett februári merényletben, amely 41 ember életét oltotta ki.

Nyikolaj Persutkin tábornok, az orosz belügyminisztérium közbiztonsági szolgálatának parancsnokhelyettese közölte ezt pénteken, hozzátéve, folyik a gyanúsítottak kihallgatása, vallomásaik jegyzőkönyvbe vétele. Az orosz belügyminisztérium egyelőre nem közölte a letartóztatottak számát. Meglehetősen nagy számú gyanúsítottról van szó - jelezte Persutkin. A nyomozás érdekeire hivatkozva azonban sem konkrét számot, sem neveket nem közölt. Annyit mégis elárult, hogy az őrizetbe vett személyek "ideológiailag készek" terrorakciók elkövetésére. Egy korábban ismeretlen csecsen radikális csoport jelentkezett a február 6-i moszkvai metrórobbantás elkövetőjeként.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán: Nőnap virág nélkül? Na még mit nem!

Orbán: Nőnap virág nélkül? Na még mit nem!

Több mint 2500 szakdolgozó mondott búcsút az állami egészségügynek

Több mint 2500 szakdolgozó mondott búcsút az állami egészségügynek

A Fidesz alkalmatlanságának emlékműve: a szaladó Gulyás Gergely

A Fidesz alkalmatlanságának emlékműve: a szaladó Gulyás Gergely