Tetszett a cikk?

A győztes Új Demokrácia párt vezetője televíziós üzenetében új kezdetet és biztonságos olimpiai játékokat ígért.

A vasárnap lezajlott görögországi parlamenti választásokon a Kosztasz Karamanlisz vezette Új Demokrácia párt a szavazatok 45,5 százalékát kapta – közölte a központi választási bizottság a voksok 96,8 százalékának összeszámlálása után. Az eddig kormányzó baloldali Pánhellén Szocialista Mozgalom a szavazatok 40,58 százalékával a második helyen áll, ennek alapján 117 helyhez jut a parlamentben, szemben az Új Demokrácia 165 parlamenti székével. A többi párt közül kettőnek sikerült átlépnie a parlamentbe jutáshoz szükséges három százalékos küszöböt: Görögország Kommunista Pártja 5,8 százalékkal tizenkettő képviselőt, a Radikális Baloldali Szövetség pedig 3,2 százalékkal hat képviselőt küldhet a törvényhozó testületbe.Görögország ma megerősítette, hogy politikai változást akar - hangsúlyozta Kosztasz Karamanlisz a tíz évig ellenzékben politizáló párt vezetője a hivatalos részeredmények ismeretében. A miniszterelnök-jelölt elmondta: az athéni olimipai játékok jó alkalmat nyújtanak Görögország számára, hogy megmutathassa modern arcát. Hozzátette: prioritást élvez az oktatás és a kultúra. Új gazdaság- és agrárpolitikát akar, és hogy Görögország versenyképesebb legyen Európában.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sikerült operációs rendszert fejleszteni az 1200 forintos mikroszámítógépre

Sikerült operációs rendszert fejleszteni az 1200 forintos mikroszámítógépre

Kötelező lesz az FFP2-es maszk használata a XII. kerületi polgármesteri hivatalban

Kötelező lesz az FFP2-es maszk használata a XII. kerületi polgármesteri hivatalban

Az önkormányzatok sem tudják, nyitva maradnak-e a bölcsődék

Az önkormányzatok sem tudják, nyitva maradnak-e a bölcsődék