Tetszett a cikk?

Adrian Nastase miniszterelnök bejelentette három államminiszteri poszt megteremtését, a korábban megszüntetett környezetvédelmi minisztérium újraindítását, a kancellária-hivatal létrehozását, valamint az eddigi igazságügyi miniszter lecserélését.

A kormányfő kabinetjének új felépítéséről és összetételéről a hét végén egyeztetett Ion Iliescu államfővel, aki áldását adta az új csapatra. A három államminiszteri bársonyszék várományosát már korábban megnevezték. Ezek: Dan Ioan Popescu gazdasági és kereskedelmi miniszter, Ioan Rus, a belügyi és közigazgatási tárca vezetője és Ioan Talpes tábornok, aki mind ez ideig az államfői hivatal vezetője, Iliescu nemzetbiztonsági tanácsadója volt.A kormányátalakítás révén tíz kormányügynökség szűnik meg. De újraalakítják a környezetvédelmi és vízgazdálkodási minisztériumot, és a turizmussal külön állami ügynökség fogalkozik majd, továbbá megalakítják a kormányfő kancellária-hivatalát is.A parlamenti házbizottságok megkezdik az új kormány kinevezésével kapcsolatos törvényhozási eljárásokat. Az új minisztereket meghallgatják a parlamenti szakbizottságok, utána pedig a két ház együttes ülésén dönt az új kormánycsapat beiktatásáról - írja a romániai transindex.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamarosan elkezdhetik oltani az időseket az AstraZeneca-vakcinával a németek

Hamarosan elkezdhetik oltani az időseket az AstraZeneca-vakcinával a németek

Hallható ajándékot kap a Spotify minden fizetős felhasználója

Hallható ajándékot kap a Spotify minden fizetős felhasználója

Ferenc pápa Rómában, pápaként kíván meghalni

Ferenc pápa Rómában, pápaként kíván meghalni