Tetszett a cikk?

Az átalakulóban lévő izraeli titkosszolgálat a jövőben Irán nukleáris fegyverarzenáljára és az al-Kaidára összpontosít – írja a Debkafile hírügynökség.

Az elmúlt öt hónapban komoly átalakuláson ment végbe az izraeli titkosszolgálat – írja a Debkafile. A hírügynökség szerint a korábban minden katonai és diplomáciai eseményekre, illetve történésekre ügynököket küldő Mosszad számos tengerentúli állomását bezárta. A Debkafile értesülése szerint a reformokra azt követően került sor, hogy tavaly nyáron Ariel Saron izraeli kormányfő jóváhagyta Meir Dagan, a Mosszad igazgatójának reformprogramját, mely 2003 őszétől lépett hatályba.A program keretében a Mosszad ’A-csapat’ néven létrehoz egy különleges egységet, amely külföldi akciókat hajt végre. Emellett megszakítja hagyományos kapcsolatait a külföldi hírszerző szervekkel, hogy még nagyobb titokban tevékenykedhessen – írja a Debkafile. A hírügynökség ugyanakkor nem jelezte, hogy a kémkedési üzlettel felhagyó Mosszad helyett melyik izraeli szolgálat végzi majd a hírszerzési tevékenységet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sikeres szívműtétet hajtottak végre Fülöp hercegen

Sikeres szívműtétet hajtottak végre Fülöp hercegen

Felsővezeték szakadása miatt sokat késnek a vonatok a Budapest–Cegléd vonalon

Felsővezeték szakadása miatt sokat késnek a vonatok a Budapest–Cegléd vonalon

A Fidesz már tárgyal a csatlakozásról a konzervatív képviselőcsoporttal

A Fidesz már tárgyal a csatlakozásról a konzervatív képviselőcsoporttal