Tetszett a cikk?

A massachusettsi demokrata szenátor kedden újabb négy államban nyerte meg az előválasztásokat.

John Kerry keddi, Floridában, Mississippiben, Louisianában és Texasban aratott újabb győzelmeivel megszilárdította már amúgy is már biztosnak vett esélyét az ellenzéki Demokrata Párt elnökjelöltségének az elnyerésére. Kerry győzelme azért sem volt kérdéses, mert legfőbb vetélytársai - Howard Dean volt vermonti kormányzó, Wesley Clark nyugalmazott tábornok és John Edwards észak-carolinai szenátor - már kiváltak a versenyből. A versenyben maradt még a teljesen esélytelennek számító Al Sharpton fekete bőrű polgárjogi harcos és Dennis Kucinich ohiói képviselő.John Kerry a négy déli államban további 465 küldött támogatását nyerte el és ezzel már csaknem maradéktalanul összegyűjtötte a 2162 delegátusi szavazatot, amelyek az elnökjelöltség elnyeréséhez szükséges a párt július végi kongresszusán.A Washington Post és az ABC televízió legfrissebb felmérése szerint Kerry 48 százalékos, George Bush amerikai elnök pedig 44 százalékos támogatottságot tudhat magának a választópolgárok körében. A massachusettsi szenátor kedden felszólította Bush elnököt, hogy a november 2-i elnökválasztásig havonta tartsanak szópárbajt és minden egyes vitájukon más-más témában fejtsék ki véleményüket. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy friss kutatás szerint az élelmiszerek 20 százaléka végzi a kukában

Egy friss kutatás szerint az élelmiszerek 20 százaléka végzi a kukában

910 millió forintot kérnek ezért az egyetlen példányban készült sportkocsiért

910 millió forintot kérnek ezért az egyetlen példányban készült sportkocsiért

Az Autóklub törvénymódosítást kezdeményez a gépjárműadó kerekítése miatt

Az Autóklub törvénymódosítást kezdeményez a gépjárműadó kerekítése miatt