Tetszett a cikk?

A megkérdezett izraeliek nagyobb része szerint az EU antiszemita, és a palesztinokat támogatja a közel-keleti konfliktusban. Ennek ellenére 85 százalékuk csatlakozna a közösséghez.

Az Európai Bizottság felmérése azt mutatja, hogy az izraeliek hatvan százaléka szerint az országnak be kellene nyújtania csatlakozási kérelmét az EU-hoz, további 25 százalék pedig támogatna egy hasonló ötletet. Több mint 90 százalékuk szerint az EU „pozítiv hatással van a világ fejlődésére”.Ezzel szemben a felmérésben résztvevők 74 százaléka szerint az EU Izraellel szembeni politikája „nem fair”, és három izraeli közül kettő egyetértett azzal az állítással, hogy a közösség „erkölcsi alapelveknek álcázott antiszemitizmus”-sal viseltetik Izrael iránt - írja a felmérés alapján az EU Observer.A megkérdezettek 60 százalékának megítélése szerint az EU a palesztinok oldalán áll a közel-keleti konfliktusban, mert sohasem emeli fel a hangját a terrortámadások ellen, és korábbi anyagi támogatásával a palesztin hatóság fennmaradását biztosította.A jelenlegi izraeli felméréssel az EU most szeretné elkerülni azokat a bonyodalmakat, amelyeket legutóbbi Izraellel kapcsolatban készült felmérése okozott. Ebben ugyanis a megkérdezett EU-polgárok 59 százaléka azt állította, hogy Izrael a világbéke legnagyobb akadálya. Az eredmények közzététele után zsidó csoportok antiszemitizmussal vádolták meg az EU-t.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az USA visszaállított minden ENSZ-szankciót Iránnal szemben

Az USA visszaállított minden ENSZ-szankciót Iránnal szemben

Mit tud a Huawei legjobb órája? Teszten a Watch GT 2 Pro

Mit tud a Huawei legjobb órája? Teszten a Watch GT 2 Pro

Romániában már 4400 halálos áldozata van a járványnak

Romániában már 4400 halálos áldozata van a járványnak