Tetszett a cikk?

Sikertelennek bizonyult az amerikaik 24 órás tűzszüneti ajánlata, a harcok újult erővel lobbantak fel Fallúdzsában. A lakosság menekül a városból, miközben önkéntesek csatlakoznak a felkelőkhöz. Időközben ismét ellenőrzésük alá vonták az amerikai csapatok az iraki Kút városát.

A település Bagdadtól 170 kilométerre délkeletre fekszik. A térséget felügyelő ukrán békefenntartók két nappal korábban vonultak vissza támaszpontjukra, azt követően, hogy összecsaptak síita milicistákkal. Helybeliek elmondták, hogy az amerikaiak ellenőrzik Kút központját, a városba tartó utakon amerikai páncélosok hosszú sorát látni.Az iraki fővárostól nyugatra fekvő Fallúdzsából menekül a lakosság - adta hírül a Reuters. Számtalan család gyalog indult útnak kisebb csomagokkal felszerelkezve, hatalmas kockázatot vállalva, mert a térségben folyamatos a lövöldözés. A menekülők a várostól dél felé tartanak, az amerikaiak nem akadályozzák őket haladásukban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!