Tetszett a cikk?

Gerhard Schröder német kancellár tiltakozására Németországban bevontak egy már megjelent regényt, amelyben a kancellár megöléséről van szó.

A mű fikció, tulajdonképpen egy krimiről van szó, amelyben egy elégedetlen gyógyszerész a kancellár megölését veszi a fejébe - számol be a BBC. Schröder kancellár nehezményezte, hogy a kötet címlapján az ő képe látható, így a könyv kiadója, a Betzel, A kencellár vége - az utolsó lövés című kötetet visszavonta a boltokból és új címlapot nyomtat hozzá.A történetben Hans Hansmann gyógyszerész meg is gyilkolja a kancellárt, mert vállalkozásának csődjéért őt és a kormány politikáját okolja. A kiadó szerint a főszereplő "a saját kezébe kívánja venni sorsát, és meg akarja mutatni a hatalmasságoknak, hogy az intrikáikra csak az erőszak nyelvén lehet válaszolni". A kiadó kijelentette, a könyv tartalmát nem kifogásolták.A szerzőt Reinhard Liebermannak hívják; a név valószínűleg írói álnév, amely egy újságírót takar. Schröder népszerűsége egyébként az utóbbi idők népszerűtlen gazdasági intézkedései miatt csökkent.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!