Tetszett a cikk?

Az Egyesült Államok felkéri azokat az amerikai diplomatákat, akiknek a jelenléte nem feltétlenül szükséges, hagyják el Szaúd-Arábiát - közölte Colin Powell külügyminiszter.

"Aggódunk, a fenyegetettség szintje nőtt, és tekintettel a kapott fenyegetésekre és információkra, kiadjuk a visszatérésre vonatkozó utasítást" - jelentette ki a külügyminiszter újságírók előtt.Az utasítás vonatkozik a rijádi amerikai nagykövetség, valamint a dzsiddai és a dhahrani konzulátusok valamennyi alkalmazottjának családjára is - közölte a külügyminisztérium.Az amerikai külügyminisztérium felszólította a Szaúd-Arábiában tartózkodó amerikai magánszemélyeket is, hagyják el az országot.Egy év alatt ez a harmadik alkalom, hogy az amerikai diplomaták biztonsági okokból Szaúd-Arábia elhagyására kapnak utasítást.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!