Tetszett a cikk?

A Wisconsin államban található Milwaukee rétjein 18 ezer példány tanyázik az afrikai eredetű csúszómászóból – írja a corriere.it.

Az afrikai óriáscsigák első három példányát, a corriere.it írása szerint 1966-ban hozta magával egy fiú az Egyesült Államokba, majd ott szabadon eresztette őket. Az elszaporodott állatok száma azonban jelenleg már tizennyolcezerre tehető.A kutatókat nem csupán az aggasztja, hogy a csigák ötszázféle növényt falnak fel, hanem az is, hogy kiderült: nyálkás váladékukkal agyhártyagyulladást terjeszthetnek.Az agrártárca illetékesei „vérdíjat” tűztek ki a csigákra, felismerésüket segítő fotójuk ott függ minden iskola bejáratánál. A kormány szerint a most kezdődött csigaellenes hadjárat legalább tíz évig tart majd, a lassúságukról ismert csigák ugyanis meglehetősen gyorsan szaporodnak

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!