Tetszett a cikk?

A királyi amnesztiát kihasználva adta fel magát egy paralízisben szenvedő szaúdi férfi, akit a hatóságok az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózat egyik vezetőjének tartanak.

A körözés alatt álló Háled bin Ude bin Mohamed al-Harbi (más néven Abu Szulejman al-Makki), aki az afgán-iráni határ közelében rejtőzött, Irán szaúd-arábiai nagykövetével vette fel a kapcsolatot és személyazonosságának ellenőrzését követően hazaszállították családtagjaival együtt – jelentették a rijádi belügyi szervek. Mivel Harbi paralízisben szenved, hazaszállítása után egyenesen kórházba vitték gyógykezelésre.A feltételezett terroristavezér a harmadik iszlám szélsőséges, aki a bűnbánatot tanúsító iszlám szélsőségeseket amnesztiában részesítő június 23-i királyi rendelet kínálta lehetőséget kihasználta. A közkegyelem július 23-ig érvényes.Harbi állítólag korábban Boszniában és Afganisztánban harcolt. Szaúdi biztonsági források szerint ő látható Oszama bin Ladennel, az al-Kaida vezérével azon a felvételen, amelyen a két férfi méltatja a 2001. szeptember 11-i New York-i és washingtoni terrortámadásokat.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Napos, szeles idő várható, nyugaton zivatarokkal

Napos, szeles idő várható, nyugaton zivatarokkal

Joe Biden választása –  Kamala Harris, a női Obama

Joe Biden választása – Kamala Harris, a női Obama

Úgy kellene aludnunk, mint a középkorban?

Úgy kellene aludnunk, mint a középkorban?