Tetszett a cikk?

Az al-Kaida terrorszervezet birtokában atomfegyver van, és azt feltehetőleg a közeljövőben be is veti - állítja új könyvében Paul L. Williams amerikai oknyomozó újságíró, az FBI volt tanácsadója. A 20 - bőröndnyi méretű - bombát a terroristák a csecsen maffiától kaphatták.

Williams szerint a terrorszervezet látványos atomtámadást tervez az Egyesült Államokellen: emberei hat-hét, bőröndbe rejtett atombombát akarnak felrobbantani egy időben különböző városokban. "A lehető legnagyobb pusztítást akarják véghez vinni, vagyis atombombát bevetni. Szerintem ez mostantól kezdve 2005-ig bármikor bekövetkezhet" - mondta kedden adott interjújában az író, aki már több könyvet írt a terrorizmusról.Egy Tom Ridge, amerikai belbiztonsági miniszterhez közel álló, névtelenül nyilatkozó személyt elmondta: Williams állítása nem áll messze attól, amit az amerikai hírszerzés is sejt. E sejtések között van az is, hogy terroristák már becsempésztek az országba valódi atomfegyvereket.Williams azt állítja, hogy Abdul Kadir Hán, a pakisztáni atomprogram atyja, kapcsolatban állt az al-Kaidával. Ugyanakkor az író szerint az al-Kaidának a csecsen maffiával is kapcsolata van, amely 1996-ban 20 „atombőröndöt” adott el bin Laden képviselőinek, amelyeket már könnyűszerrel becsempészhettek az Egyesült Államokba.A hírszerzés által elfogott beszélgetésekből kiderült, hogy célpontként szóba jöhet Boston, Los Angeles vagy Washington is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Négy fontos változás kell ahhoz, hogy újra repülhessenek a Boeing 737 MAX-ok

Négy fontos változás kell ahhoz, hogy újra repülhessenek a Boeing 737 MAX-ok

A világlapok nem eresztik a magyar sajtószabadság ügyét

A világlapok nem eresztik a magyar sajtószabadság ügyét

Bánsági Ildikó: A Színművészeti Egyetem ügye volt az utolsó csepp a pohárban

Bánsági Ildikó: A Színművészeti Egyetem ügye volt az utolsó csepp a pohárban