Tetszett a cikk?

A Mol leállította a Pakisztán észak-nyugati tartományában folytatott kutatásait és gázvezeték építését, miután helyi törzsek robbantásokkal fenyegetőztek.

A Mol azután azért állította le a munkálatokat, mert törzsi vezetők azzal fenyegetőztek, hogy felrobbantják a vezetéket és a társaság más, régióbeli eszközeit - mondta a közös vállalat egy helyi képviselője a Dow Jones hírügynökségnek.Az olaj- és gázipari létesítmények ellen gyakoriak a támadások Pakisztánban, ám ezt, az afgán határ közelében levő vidéket eddig elkerülték a fenyegetések. A feltárás azt követően gyorsult meg, hogy a térségben a Mol - kezdeti becslések szerint - ezer milliárd köbméterre becsült földgázmezőt talált.A vállalatban az Oil&Gas Development Co.-nak és a legnagyobb pakisztáni szénhidrogén-kutató társaságnak, a Pakistan Petroleum Ltd.-nek 30-30 százaléka van, a Pakistan Oil Fieldé 25 százalék, a Government Holding Ltd.-é 5 százalék, a a Molé pedig 10 százalék, de a Mol a közös cég üzemeltetője. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!