Tetszett a cikk?

Az uniós jogszabályok megszegésének vádjával az Európai Bizottság panaszt tesz az Európai Bíróságnál Írország és Portugália ellen a gépjárművezetői vizsga lazasága miatt.

Szerencsétlen dolog, hogy egyes országokban az EU által meghatározott elméleti- és gyakorlati vizsgakövetelmények minimumának teljesítése nélkül is hozzá lehet jutni a különböző kategóriájú gépjárművezetői engedélyekhez - mondta Loyola de Palacio asszony, a közlekedésért is felelős bizottsági elnökhelyettes. Ez szerinte veszélyezteti a közúti közlekedés biztonságát.A tagállamoknak legkésőbb 2003. szeptember 30-áig kellett hozzáigazítani nemzeti jogalkotásukat az uniós normákhoz. Írország és Portugália ezt elmulasztotta megtenni. Az elmúlt egy évben a Bizottság az uniós szerződésnek megfelelően többször felszólította a két országot a hiányosság pótlására. Ez nem történt meg, így a következő lépés a bírósági eljárás.A procedúra következetes és gyors végigvitelével az Európai Bizottság demonstrálni szeretné elszántságát, hogy megköveteli a tagállamoktól a saját maguk által elfogadott irányelvek tiszteletben tartását. (euro.hu)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így kapta a nevét a Nike egyik legendás cipője

Így kapta a nevét a Nike egyik legendás cipője

Óriási robbanás történt Bejrútban

Óriási robbanás történt Bejrútban

Egyiptom: Musk téved, a piramisokat nem a földönkívüliek építették

Egyiptom: Musk téved, a piramisokat nem a földönkívüliek építették