A spanyol titkosszolgálat szerint egy merénylő azt tervezte, hogy robbanóanyaggal megrakott teherautóval nekiszáguld a spanyol országos bíróság Madrid belvárosában álló épületének. A terroristák így akartak végezni azokkal a bírákkal, akik társaik ügyét tárgyalják.

A madridi merényletekben Goma 2-őt használtak a terroristák. Ebből az anyagból fél tonnányit raktak volna fel a teherautóra. A terroristák így akartak végezni azokkal a bírákkal, akik a Spanyolországban elfogott iszlám terroristáknak, köztük a márciusi madridi vonatmerényletek tetteseinek ügyét tárgyalják. "Ha Spanyolország elvesztené 3-4 legfontosabb bíráját, rosszabb lenne, mintha miniszterelnökét veszítené el" - hangsúlyozza a jelentés. A rendőrség informátorának közlései alapján a hét elején nyolc terroristagyanús személyt vettek őrizetbe Spanyolországban.Az informátor kapcsolatban állt a terroristahálózat algériai származású vezetőjével, Mohamed Asraffal, akit Svájcban vettek őrizetbe az országba való illegális beutazása miatt. Baltasar Garzón, az antiterrorista harc legfőbb bírája kiadatási kérelemmel fordult a svájci hatóságokhoz a terrorista tevékenység kifejtésének vádja alapján.A letartóztatottak korábban együtt raboskodtak egy salamancai börtönben Asraffal, akit hitelkártyacsalás miatt ítéltek el. A terroristavezér feltehetően a fegyintézetben toborzott társakat a merényletekhez, amelyeknek csak egyik célpontja lett volna a madridi országos bíróság vagy a legfelsőbb bíróság épülete.Közben több száz olyan levelet fogtak el spanyol hatóságok, amelyek arra utaltak, hogy az iszlám terroristák folytatni akarják az öngyilkos merényleteket, annak ellenére, hogy a Zapatero-kormány áprilisi hivatalba lépése után hazahívta az Irakba küldött spanyol katonákat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Változás jön a Chrome-ba: az inkognitó mód tényleg inkognitó lesz

Változás jön a Chrome-ba: az inkognitó mód tényleg inkognitó lesz

Megsérült Dárdai fia, vége az idényének

Megsérült Dárdai fia, vége az idényének

Felcsúton gyűjtöttek aláírást a kétfarkúak - fotók

Felcsúton gyűjtöttek aláírást a kétfarkúak - fotók

Kanadaiak vennék meg a  Paks közeli egykori katonai repülőteret

Kanadaiak vennék meg a Paks közeli egykori katonai repülőteret

Ötmillióba is fájhat a húsvéti ittas vezetés

Ötmillióba is fájhat a húsvéti ittas vezetés

Újra bajnok a Juve

Újra bajnok a Juve