szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

"Az összes magas rangú bűnöző ismét enni kezdett"- mondta Barry Johnson alezredes, az amerikaiak által vezetett iraki börtönök szóvivője. Azok, akik hétfőn reggel nem ették meg a reggelit, 11 óra tájban pótreggelit kértek, amelyet meg is kaptak.

A Szaddám-rezsim tizenegy egykori vezetőjét egy Bagdad környéki börtönben tartják fogva az amerikaiak. A volt iraki államfőt pontosan egy évvel ezelőtt, 2003. december 13-án vették őrizetbe egy Tikríthez közeli föld alatti veremben, ahol hónapokon át rejtőzött.

A foglyok egyik ügyvédje vasárnap Bagdadban azt állította, hogy Szaddám Huszein és tizenegy további volt iraki vezető péntek óta éhségsztrájkot folytat. A hatalmától megfosztott diktátor és a többi volt vezető állítólag a börtönben velük szemben alkalmazott rossz bánásmód miatt kezdte a tiltakozó akciót - idézték a források a korábbi iraki rezsim egykori miniszterelnök-helyettesének, Tárik Aziznak az ügyvédjét. Szaddám nem tartozott a táplálékot visszautasító foglyok közé.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Világ

Iraki vizsgálóbíró elé áll Szaddám Huszein

Már szerdán iraki vizsgálóbíró elé állítják Szaddám Huszein megbuktatott iraki elnököt, a tulajdonképpeni per azonban még hónapokig is várathat magára. Több állam, köztük Izrael is jelezte, kész felvenni a diplomáciai kapcsolatot az országgal.

MTI Világ

Jól tartják Szaddám Huszeint az amerikaiak

Király módjára él Szaddám Huszein bukott iraki diktátor az amerikai katonák fogságában - mondta az iraki ideiglenes kormányfő egyik tanácsadója egy keddi lapnyilatkozatában.

Világ

Szaddám Huszein kegyelemért könyörög

Depresszióban szenved és kegyelemért könyörög Szaddám Huszein - mondta Ijád Allávi iraki ideiglenes kormányfő egy arab lapban hétfőn megjelent interjúban.