szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A háztartási illatosítók kiskereskedelmének azonnali betiltását követelik olasz fogyasztóvédők, mert szerintük a forgalomban lévő légdezodorok nem felelnek meg a környezetvédelmi előírásoknak, irritáló, allergiát okozó és rákkeltő anyagokat tartalmaznak.

A CODACONS fogyasztóvédelmi szervezet nyilatkozata egy európai szintű tanulmány és vizsgálat eredményeire hivatkozik. A torinói bíróságon keresetet is beadnak, a légfrissítő szerek kereskedelmének azonnali betiltását kérve. Az olasz fogyasztóvédők emellett az illetékes olasz miniszterekhez is felhívást intéztek a veszélyesnek tartott termékek forgalmazásának betiltásáért.

Carlo Rienzi, a CODACONS elnöke szerint a forgalmazás azonnali betiltására van szükség az eddigi adatok szerint, és további elemzések szükségesek a háztartási légfrissítők jelentette veszélyek pontos felmérésére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Világ

Az osztrákok több mint fele túlélheti a rákot

A rákos megbetegedés diagnosztizálását követő ötödik év végén az osztrák férfi páciensek 55,5 százaléka és a nők 58,2 százaléka még életben volt. Ezzel az osztrákok vezetik az európai túlélési listát.

Itthon

A kiskorúak fele rendszeres dohányos Magyarországon

Miközben a dohányzás okozta betegségek vezetik a magyar halálozási statisztikákat, a fiatalok egyre korábban szoknak rá a cigarettára - közölte Vajó Péter, a Magyar Rákellenes Liga munkatársa a közelgő füstmentes világnap kapcsán.

Azért nem rendelt a kormány a Moderna vakcinájából, mert drágállta

Azért nem rendelt a kormány a Moderna vakcinájából, mert drágállta

Feltűnően sokan betegszenek meg Trump támogatóinak cégénél

Feltűnően sokan betegszenek meg Trump támogatóinak cégénél

Meglettek Lady Gaga elrabolt kutyái

Meglettek Lady Gaga elrabolt kutyái