szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elsöprő győzelmet aratott a Hamász radikális iszlám mozgalom a Gázai övezetben rendezett helyhatósági választáson - közölték palesztin választási források. A tíz választási körzet 118 önkormányzati képviselői helyéből a Hamász 77 mandátumot szerzett.

A hivatalos eredmények ismertetése közép-európai idő szerint dél körül várható.

A kormányzó Fatah párt mindössze 26 képviselői helyet mondhat a magáénak, a függetlenek 14 mandátumot nyertek el, a radikális Népi Front Palesztina Felszabadításáért egy képviselői helyre tett szert.

A Hamász győzelme az erőszak eszközében hívő iszlám mozgalom széles támogatottságát tükrözi a Gázai övezetben. A csoport segélyeket ad, iskolákat és óvodákat működtet amellett, hogy rendszeresen támadásokat intéz izraeli célpontok ellen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Abbász véget vetne a palesztin nép szenvedésének

Mahmúd Abbász, a vasárnapi palesztin elnökválasztás győztese ígéretet tett, hogy véget vet a palesztin nép szenvedésének. Izrael még a választás előtt közölte, hogy Abbász győzelme esetén folytatni kívánja a párbeszédet a Palesztin Hatósággal, amennyiben ez utóbbi könyörtelen harcot kezd az erőszak ellen.

MTI Világ

Saron leül a palesztinokkal tárgyalni

Feloldotta a palesztinokkal folytatott béketárgyalások 12 nappal ezelőtt elrendelt felfüggesztését szerdán Ariel Saron izraeli kormányfő. Saron és Abbász még az este vagy csütörtök reggel ismét tárgyalóasztalhoz ül.

Hogyan csökkenthető az építőipar ökológiai lábnyoma?

Hogyan csökkenthető az építőipar ökológiai lábnyoma?

Ingyen nézhetnek online színházi előadásokat a kórházi dolgozók

Ingyen nézhetnek online színházi előadásokat a kórházi dolgozók

Az Erste szabadnapot ad minden dolgozójának, aki beoltatja magát

Az Erste szabadnapot ad minden dolgozójának, aki beoltatja magát