szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Palesztin fegyveresek gránátvetőkkel tűz alá vettek csütörtök reggel egy zsidó telepet a Gázai övezetben: ez a két nappal ezelőtt bejelentett tűzszünet első súlyos megsértése - közölte az izraeli hadsereg.

Az izraeli katonai rádió szerint a palesztin fegyveresek 25 aknagránátot lőttek ki a - közelebbről nem megnevezett - telepre. Tizenhárom lövedék a telep határain belül csapódott be és anyagi károkat okozott, személyi sérülés azonban nem történt.

Ariel Saron izraeli kormányfő és Mahmúd Abbász palesztin elnök kedden az egyiptomi Sarm-es-Sejkben tartott csúcstalálkozóján bejelentette, hogy az izraeliek és a palesztinok véget vetnek minden egymás elleni katonai, illetve erőszakos cselekménynek. Szerdán napközben nagyrészt nyugalom uralkodott a palesztin területeken, bár esti palesztin közlés szerint a Gázai övezet déli részén egy palesztin életét kioltotta egy zsidó telepről leadott lövés. Izraeli források szerint Ciszjordániában palesztinok napnyugta után kövekkel megdobáltak egy gépkocsit, aminek következtében egy izraeli polgári személy könnyebben megsérült.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Riadókészültség Izraelben a csúcs idején

Emelt szintű riadókészültségbe helyezték kedd reggel az izraeli biztonsági szolgálatokat, palesztin merényletektől tartva az egyiptomi Sarm-es-Sejkben tartandó csúcstalálkozó idején, amelyen négy év óta először találkozik a legfőbb izraeli és palesztin vezető.

MTI Világ

Saron leül a palesztinokkal tárgyalni

Feloldotta a palesztinokkal folytatott béketárgyalások 12 nappal ezelőtt elrendelt felfüggesztését szerdán Ariel Saron izraeli kormányfő. Saron és Abbász még az este vagy csütörtök reggel ismét tárgyalóasztalhoz ül.

MTI/hvg.hu Világ

Négyes csúcs a Közel-Kelet békéjéért

Ariel Saron izraeli kormányfő a keddi, Sarm-es-Sejkben rendezett négyes csúcson bejelentette, hogy Izrael leállítja a palesztinok elleni katonai műveleteket a Gázai övezetben és Ciszjordániában. Mahmúd Abbász palesztin elnök ígéretet tett, hogy véget vetnek minden Izrael elleni erőszakos cselekménynek.

Teljes mellszélességgel a modellváltás mellé állt a debreceni HÖK

Teljes mellszélességgel a modellváltás mellé állt a debreceni HÖK

Az elmúlt 30 évben Joe Biden az első amerikai elnök, aki a csendes generáció tagja

Az elmúlt 30 évben Joe Biden az első amerikai elnök, aki a csendes generáció tagja

Az eddigi legszebb kabriót csinálták az olaszok a Tesla Model S-ből

Az eddigi legszebb kabriót csinálták az olaszok a Tesla Model S-ből