szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Beiktatták hivatalába csütörtökön az Ahmed Korei vezette új palesztin kormányt.

A 24 tagú kormány Mahmúd Abbász elnök előtt, az államfő rámalláhi hivatalában tette le az esküt. A palesztin törvényhozás csütörtökön, többnapos patthelyzet után szavazott bizalmat a túlnyomórészt technokratákat felsorakoztató kabinetnek. Az ülésen 54 jelen lévő képviselő szavazott igennel, tíz nemmel, négy honatya tartózkodott. A palesztin törvényhozás összesen 83 tagú, ebből 62 a Fatah mozgalom tagja.

A Fatah három napig blokkolta a kormány hivatalba lépését, több reformer minisztert követelve annak soraiban az ősszel elhunyt Jasszer Arafat köréhez tartozók helyett. A névsor végül Mahmúd Abbász és a Fatah szerdai egyeztetésén alakult ki, ahol arról is megállapodtak, hogy nem lesz parlamenti képviselő a miniszterek között.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Új kormányt állít össze a palesztin miniszterelnök

Ahmed Korej palesztin miniszterelnök bejelentette, hogy kedden új kormánynévsort nyújt be a rámalláhi parlamentnek, miután nyilvánvalóvá vált, hogy a törvényhozók nem hajlandók elfogadni mindössze négy új tagot tartalmazó 24 fős kabinetjét.

MTI Világ

Jóváhagyták az új palesztin kormány összetételét

A Fatah palesztin mozgalom központi bizottsága jóváhagyta az új palesztin kormány összetételét, a várakozások szerint Mahmúd Abbász elnök szoros szövetségeseit helyezve a kulcsfontosságú tárcák élére.

MTI Világ

A Hezbollah likvidálná Mahmúd Abbász palesztin elnököt?

Mahmúd Abbász palesztin elnök életére törhet az Irán által támogatott libanoni Hezbollah fegyveres csoport, ha az államfő folytatja az izraeli-palesztin megbékélést célzó politikáját - írta a The Sunday Telegraph palesztin biztonsági forrásokra hivatkozva.

Focirajongók, boruljunk le: Pelé 80 éves!

Focirajongók, boruljunk le: Pelé 80 éves!

Péntektől csak maszkban mehetünk meccsre és tüntetni

Péntektől csak maszkban mehetünk meccsre és tüntetni

Így igényelhet vissza akár 280 ezer forintnyi szja-t

Így igényelhet vissza akár 280 ezer forintnyi szja-t