szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ígéretét betartva Hágába repült szerdán Ramus Haradinaj leköszönt koszovói miniszterelnök, akit gerillamúltja miatt vád alá helyezett a volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűntényeket vizsgáló Nemzetközi Törvényszék (NT).

A belgrádi média helyszíni jelentése szerint Haradinaj elutazásakor a pristinai repülőtéren és környékén fokozott biztonsági intézkedéseket léptetett életbe az ENSZ-rendőrség és a békefenntartó haderő (KFOR). Távozása idején több száz albán tüntetett a repülőtér mellett.

Egyelőre nem tudni, mivel vádolja az NT a koszovói politikust, a vádiratot várhatóan azután hozzák nyilvánosságra, hogy Haradinaj megérkezett Hágába. Feltételezések szerint a törvényszék szerb polgári lakosok és Belgrádhoz hű albán "kollaboránsok" meggyilkolásával vádolja Haradinajt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mérnökök: Elszomorítók az idei felvételi adatok

Mérnökök: Elszomorítók az idei felvételi adatok

Marabu Féknyúz: Tuti, hogy lesz suli

Marabu Féknyúz: Tuti, hogy lesz suli

9 év fogság után jött el két fehér delfin nagy napja: kiszabadult Little Grey és Little White

9 év fogság után jött el két fehér delfin nagy napja: kiszabadult Little Grey és Little White