szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem adják ki rokonainak Aszlan Maszhadov csecsen szeparatista vezető holttestét, hogy eltemethessék - közölte az orosz főügyészség szerdán, a terrorellenes jogszabályokra hivatkozva.

A hatályos törvények nem teszik lehetővé, hogy terroristák holttestét kiadják rokonaiknak temetés céljából - jelentette ki Nyikolaj Sepel főügyészhelyettes az Interfax szerint.

Az orosz különleges egységek által előző nap megölt Maszhadov holttestét a Groznij környéki hankalai támaszponton, a csecsenföldi orosz erők főhadiszállásán őrizték. Ilja Sabalkin, az észak-kaukázusi terrorellenes törzs szóvivője szerint a holttest azonosításába bevonják a rokonokat is.

Vlagyimir Usztyinov főügyész a dumában megerősítette, hogy Maszhadov holttestével az érvényes jogszabályok szerint járnak el. A terrorellenes harcról szóló törvény tavalyi módosítása szerint a terrorizmussal vádolt személyek holttestét nem adják ki rokonainak, és nem is értesítik őket a temetés helyéről és idejéről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Ki lesz Maszhadov utóda?

Aszlan Maszhadov csecsen szeparatista vezető megölése a gerillaharc és a terrortevékenység fokozódását válthatja ki, csapást mérve az Európai Unió politikai rendezésre irányuló törekvésére - írják az orosz lapok. Az utódlás kérdésével kapcsolatban megoszlanak a vélemények.

Világ

Nem Bászájev és Maszhadov rendelte el a beszlani terrorakciót

A terrorakció okait és körülményeit felderíteni hivatott orosz parlamenti bizottság elnöke szerint a szélsőséges csecsen hadúr és a csecsen szakadárok által megválasztott "elnök" a beszlani túszejtő terrorakciónak csak szervezője, de nem megrendelője volt.

MTI/hvg.hu Világ

Megölték Aszlan Maszhadovot

A csecsenföldi Tolsztoj-Jürt településen orosz csapatok egy különleges műveletben megölték Aszlan Maszhadovot, a csecsen szakadárok vezérét - közölte az észak-kaukázusi szövetségi erők képviselője. Csecsen források szerint a szakadár vezér saját testőrének fegyverétől halt meg.

MTI Világ

Maszhadov tárgyalna Moszkvával

Aszlan Maszhadov csecsen szeparatista vezető közölte, hogy küldöttséget jelölt ki a Kremllel való tárgyalások céljából, miután a múlt héten egyoldalúan ideiglenes fegyvernyugvást rendelt el.

Százötven dollárt fizetett, majd megskalpolta a párduc

Százötven dollárt fizetett, majd megskalpolta a párduc

A kormány ad még 800 millió forintot a pécsi fociakadémiára

A kormány ad még 800 millió forintot a pécsi fociakadémiára

Szabadságvesztést kért az ügyészség a balatonakali nádirtókra

Szabadságvesztést kért az ügyészség a balatonakali nádirtókra