szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A palesztin mozgalmon belüli zűrzavarra hivatkozással a Fatah 250 tagja jelezte szerda este Gázában, hogy megválik a szervezettől.

A kilépők erről nyílt levélben értesítették Mahmúd Abbász palesztin elnököt. A szerda este nyilvánosságra hozott írás szerzői felpanaszolják, hogy mozgalmuk befolyása a Gázai övezetben csökkent és káosz alakult ki.

Januárban a Gázában rendezett első önkormányzati választásokon a Fatah súlyos vereséget szenvedett: mindössze 26 mandátumot szerzett, míg a radikális Hamász 77-et a 118 fős testületben.

A kollektív lemondás annak jele, hogy a mozgalmon belül éleződik a feszültség az idősebb és a fiatalabb korosztály között - vélekednek politikai elemzők. A múlt héten a szervezet ciszjordániai részlegének 18 kádere mondott le tisztéről

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hét nap

ABBÁSZ A FATAH JELÖLTJE

Mahmúd Abbászt választotta jelöltjének a január 9-ére tervezett elnökválasztásra a november 11-én elhunyt Jasszer...

Világ

Abbász lett a PFSZ, Kaddumi a Fatah új vezetője

A Palesztínai Felszabadítási Szervezet (PFSZ) elnökévé Mahmúd Abbász volt palesztin kormányfőt választották csütörtökön, míg a szervezet politikai osztályának vezetőjét, Faruk Kaddumit a Fatah főnökévé választották, aki kijelentette: Izraellel tárgyalásra és fegyveres harcra ugyanúgy hajlandó.

Világ

Feszültség a palesztin kormányfő és a Fatah vezetése között

Mahmúd Abbász palesztin miniszterelnök lemondott a Fatah központi bizottságában betöltött tisztségéből, a testület azonban egyhangúan elutasította a lemondást. Közben Izrael kifejezte: nem ér semmit a tűzszünet, ha a Palesztin Hatóság nem szereli le a szélsőséges szervezeteket.

Éjszakai kijárási tilalom Brüsszelben, számos intézményt bezárnak

Éjszakai kijárási tilalom Brüsszelben, számos intézményt bezárnak

Egyre jobban aggódnak a kereskedők: szigorításokat akarnak az üzletekben

Egyre jobban aggódnak a kereskedők: szigorításokat akarnak az üzletekben

Focirajongók, boruljunk le: Pelé 80 éves!

Focirajongók, boruljunk le: Pelé 80 éves!