szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Indulhat az áprilisi regionális választásokon Alessandra Mussolini, Olaszország egykori diktátorának, Benito Mussolininek az unokája egy olasz bírósági döntés alapján.

A választási bizottság eredetileg törölte Alessandra Mussolini jelölését pártja, a szélsőjobboldali Szociális Alternatíva színeiben Lazio tartomány kormányzójának címére az április 3-4-én tartandó olaszországi regionális választáson. Azzal vádolták, hogy több száz hamis aláírást tartalmazott a részvételhez szükséges
ajánlóaláírások listája, így nincs meg az induláshoz szükséges érvényes 3500 aláírás.

A fellebbviteli bíróság döntésével csapást mért Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök kormánykoalíciójára, mivel a Mussolini unoka indulása megoszthatja a jobboldali szavazókat és veszélyezteti a Nemzeti Szövetség (AN) színeit képviselő Francesco Storace tartományi kormányzó székét. 

Alessandra Mussolini azután alakította meg pártját, hogy 2003-ban kilépett a kormánykoalícióhoz tartozó Nemzeti Szövetségből, miután annak vezetője, Gianfranco Fini akkori külügyminiszter Izraelbe látogatott és ott  elítélően nyilatkozott Mussolininak a holokausztban viselt felelősségéről.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Kibékült támadójával Berlusconi

Nem jelenti fel szilveszteri merénylőjét Silvio Berlusconi olasz kormányfő, aki megbékélt keddi telefonbeszélgetése során azzal a mantovai kőművessel, aki az óév utolsó napján fotósállványával könnyebb sérülést okozott az olasz politikusnak a jobb füle tövénél.

Hét nap

MEGSZÚRTÁK BERLUSCONIT

Szilveszter napján délután, Róma közepén, a Piazza Navonán Roberto del Bosco mantovai kőműves egy háromlábú...

MTI Világ

Megtámadták Berlusconit

Silvio Berlusconi olasz kormányfőnek könnyű sérülést okozott egy olasz fiatalember, aki pénteken Róma egyik forgalmas terén fotóállvánnyal támadta meg a kormányfőt.