szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Legalább négy illegális bevándorló veszett a tengerbe Szicília déli partjainál, ugyanakkor az olasz parti őrségnek sikerült csütörtök reggel kimentenie négy embert.

Az afrikai partok felől érkező lélekvesztő húsz kilométerre az olasz partoktól süllyedt el, egyelőre ismeretlen okból, s az sem világos még, hogy összesen hány ember tartózkodott a fedélzetén. Az olasz parti őrség és csendőrség naszádjai és helikopterei tovább kutatnak esetleges túlélők után.

Eddig négy holttestet emeltek ki a habokból, s ugyancsak négy túlélőt vettek a fedélzetükre olasz hajók, illetőleg egyiküket egy fúrótorony személyzete mentette ki. A segítők egy török teherszállító hajó jelzései alapján érkeztek a hajótörés helyszínére.

A tavaszi jó idővel a menekültek újabb hulláma indult Afrikából a dél-olaszországi szigetekre, ahova az elmúlt hetekben több ezer illegális bevándorló érkezett, elsősorban a fekete kontinensről, de ázsiai országokból is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Az EU bizottság egységes bevándorlási politikát javasol

Az Európai Bizottság egységes uniós bevándorlási politika kialakítására tett javaslatot, noha 1999 óta több ilyen javaslat bukott meg a miniszteri tanács ellenállásán. 2010 és 2030 között - egy 35 országból álló unióban - a foglalkoztatottak száma a lakosság elöregedése következtében 20 millióval fog csökkenni.

Karrier

Németországnak bevándorlókra van szüksége

Alig néhány hónappal azt követően, hogy a vezető német politikai pártoknak sikerült jóváhagyniuk a határkőnek számító bevándorlási törvényt, az illetékes kormányzati bizottság bejelentette: Németországnak 25 ezer magasan képzett bevándorlóra van szüksége az ország munkaerőpiacában jelentkező űr betöltésére.

MTI Gazdaság

Európának több bevándorlóra van szüksége

Európának több "gazdasági bevándorlóra" van szüksége, a nyugat-európai félelmek és az ottani nagy munkanélküliség ellenére - mondta az EU munka- és szociális ügyi biztosa, Vladimir Spidla.

MTI Világ

A brit toryk bevándorlásellenes vezére maga is menekültek gyermeke

Michael Howard brit konzervatív vezér felmenői jó eséllyel nem telepedhettek volna le Nagy-Britanniában azon drákói intézkedések alapján, amelyekkel Howard ígéri megválasztása esetére megszigorítani a brit bevándorlási szabályokat - ezt maga a toryk miniszterelnök-jelöltje ismerte el, miután kiderült, hogy Erdélyből menekült édesapja annak idején hamis adatokkal folyamodott brit állampolgárságért.

Nagykörúti bringasáv: Karácsony megcsinálta, amit Fürjes akart, de Fürjesnek ez se jó

Nagykörúti bringasáv: Karácsony megcsinálta, amit Fürjes akart, de Fürjesnek ez se jó

Vádat emeltek a törpepártokat hamis ajánlóívekkel segítő csalók ellen

Vádat emeltek a törpepártokat hamis ajánlóívekkel segítő csalók ellen

Soha nem látott veszteséget okozott a koronavírus a világ futballjának

Soha nem látott veszteséget okozott a koronavírus a világ futballjának