szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Vasárnap éjféltől 10 napos sztrájkot kezd 35 ezer postai dolgozó 16 százalékos béremelést követelve.

A postahivatalok egész Romániában zárva lesznek hétfőn. A sztrájk miatt szünetel a levélkihordás, a pénzküldés, a nyugdíjak, családi pótlékok kifizetése, a közüzemi csekkek befizetése.

A szakszervezeti vezetők azzal érvelnek, hogy a posta nyereséges, követeléseik az idén 5,9 millió euró többletkiadást jelentenének. Ugyanakkor a posta vezetése azt állítja, hogy nincs pénz arra, hogy a postások jelenleg havi 6,3 millió lej (175 euró) átlagbérét emeljék, tekintettel a kormány kiadáscsökkentő programjára.

Ha a dolgozók béremelési követeléseit tíz nap múltán sem teljesítik, akkor döntenek a továbbiakról. A szakszervezetek már korábban is kilátásba helyeztek sztrájkot, de eddig még nem került rá sor.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hét nap

PÉNZREFORM ROMÁNIÁBAN

Július 1-jétől Romániában négy nulla levágásával bevezetik az úgynevezett új lejt - még az előző, baloldali...

MTI Gazdaság

Lassul az infláció Romániában

A romániai infláció éves szinten 8,9 százalékos volt januárban, a decemberi és a tavalyi egész évesnek mondott 9,3 százalék után, noha a múlt hónapban a drágulás átlaga 0,8 százalékot ért el Romániában.

Magyar Rádió Online Itthon

Kinevették Gyurcsányt a postások

Nyereségessé vált a Magyar Posta Rt. és bár marad állami kézben, mégis vállalatként kell működnie - hangzott el a Postás Szakszervezet rendkívüli kongresszusán, amelyen részt vett a miniszterelnök is.

MTI Itthon

Megtévesztette a fogyasztókat a Magyar Posta

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 5 millió forintra bírságolta a Magyar Posta Rt.-t fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolásáért. A vállalat a tavaly márciusban bevezetett, úgynevezett elsőbbségi levélküldemények reklámozásánál tévesztette meg a fogyasztókat.

Megírták a kormányzati tájékoztató honlapon, mit kell tudni a kínai vakcináról

Megírták a kormányzati tájékoztató honlapon, mit kell tudni a kínai vakcináról

Egy évre fogházba küldték az autóst, aki zebrán gázolt el egy anyát a négyéves gyerekével

Egy évre fogházba küldték az autóst, aki zebrán gázolt el egy anyát a négyéves gyerekével

Európai Zöldek: Módszeres a magyar mezőgazdasági mutyi

Európai Zöldek: Módszeres a magyar mezőgazdasági mutyi