szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az adócsalással és sikkasztással vádolt egykori orosz olajmágnás, Mihail Hodorkovszkij perében csütörtökön is hiába várt a fővádlott és társa, Platon Lebegyev a büntetés mértékére.

A bírónő az ítélethirdetés negyedik napján sem tért ki arra, mekkora büntetést szab ki a két vádlottra. Irina Kolesznyikova ehelyett beérte azzal, hogy négy órán keresztül további részleteket olvasott fel az mintegy ezer oldalas ítéletből.

Egyúttal közölte, hogy a bíróság ítéletének alapját az a törvénycikk fogja képezni, amelynek értelmében az elkövetett bűncselekményekért négytől tíz évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Korábban Kolesznyikova 5-től 10 évig terjedő börtönbüntetésről beszélt.

Megfigyelők legkorábban a jövő hét elején számítanak a büntetés mértékének elhangzására Hodorkovszkij és Lebegyev perében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

A bíróság bizonyítva látja Hodorkovszkij bűnösségét

Egy moszkvai bíróság kedden már majdnem minden vádpontban megállapította Mihail Hodorkovszkij, a feldarabolt Jukosz olajcég volt vezére és üzlettársa, Platon Lebegyev vétkességét, mielőtt szerdára napolta el a mintegy ezer oldalas ítélet felolvasásának folytatását.

Világ

Hodorkovszkij pere: bevarrva

Az illetékes moszkvai bíróság hétfőn bűnösnek találta Mihail Hodorkovszkijt és társát az ellenük felhozott vádakban, egyebek mellett adócsalásban és sikkasztásban. A Jukosz olajipari óriás volt főtulajdonosára és Oroszország egykori leggazdagabb emberére újabb perek várnak.

MTI Gazdaság

Ítélethirdetés Hodorkovszkij perében

Egy moszkvai bíróság hétfőn megkezdte ítélethirdető ülését Mihail Hodorkovszkij, a feldarabolt Jukosz olajcég volt vezére és üzlettársa, Platon Lebegyev nagystílű adócsalási perében.

MTI Világ

Öt vádpontban bűnösnek találták Hodorkovszkijt

Öt vádpontban bűnösnek mondta ki Mihail Hodorkovszkijt, az orosz Jukosz olajvállalat volt vezetőjét hétfőn egy moszkvai bíróság, az ítélet többi részének ismertetését egy nappal elhalasztották.

MTI Világ

Demonstráció a Hodorkovszkij-per miatt

Egy moszkvai bíróság már harmadik napja folytatta a vontatott ítéletolvasást Mihail Hodorkovszkij, a feldarabolt Jukosz olajcég volt vezére és üzlettársa, Platon Lebegyev perében, miközben épületével szemben megint kisebb Hodorkovszkij-ellenes demonstrációt rendeztek.

Parkolóhelyeket szüntetnek meg a Nefelejcs utcában, ahol évente 466-szor akad el a troli

Parkolóhelyeket szüntetnek meg a Nefelejcs utcában, ahol évente 466-szor akad el a troli

Fülke: "Még léphet szintet a kampány durvasága"

Fülke: "Még léphet szintet a kampány durvasága"

Úgy tűnik, a kormány épp most borította fel az oltási tervet

Úgy tűnik, a kormány épp most borította fel az oltási tervet