szerző:
hvg.hu

Az esseni Motor Show kiállításon mutatták be az eddigi legerősebb smartot, a Brabus német tuningműhely által felturbózott négyajtós smart forfour tanulmányautót.

A smart forfour koncepcióautó turbómotorja 210 lóerős, maximális nyomatéka 300 Nm fölött van, legnagyobb sebessége több mint 235 kilométer óránként. A tanulmány kiindulópontja önmagában is borzasztóan erős. A már kapható smart forfour Brabus teljesítménye 177 lóerő, legnagyobb nyomatéka 230 Nm, a kiskocsi 6,5 másodperc alatt ugrik százra.

Nem lesz tömegautó a smart tanulmány
Ilyen motorteljesítmény mellett a tanulmányt a smart-Brabus fejlesztői differenciálzárral szerelték fel. A koncepció autó ezen kívül új fejlesztésű főfékhengerrel működtetett versenyfékeket, valamint 17 hüvelykes keréktárcsákat kapott. A jármű futóművén végrehajtott számos változtatás mellett a koncepció optikailag is különbözik a smart forfour Brabustól: a hátsó tetőszárny és az első szpoiler még nagyobb leszorító erőről gondoskodik. Szembeötlő a motorháztetőn a turbólevegő visszahűtő légvezetéséhez használt levegőnyílás és a hátsó alumínium diffúzor.

A bukókeret és az ötpontos biztonsági övvel szerelt sportülések mellett a belső tér is megváltozott: hiányzik a hátsó üléspad és a belső borítás, az autó teljesen fapados. Kivételt képez ez alól a műszerfal és a középkonzol Alcantara borítása. A tanulmányautó sorozatgyártását nem tervezik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Gazdaság

Visszaesett a luxusautók forgalma

Míg Németországban bővül a felsőkategóriás autók piaca, addig az Egyesült Államokban az óriási reklámkampányok ellenére kevesebb luxus- és szabadidő autó fogyott 2005-ben.

automenedzser.hu Autó

Fiat Grande Punto - Megérkezett a bajnok

Sokat vár a Fiat vezetése a januártól kapható Grande Puntótól. Az olaszok mindent beladtak: gyönyörű formát, izmos és takarékos motorokat, pontos váltót, sportosan kényelmes futóművet és gazdag felszereltséget. Ennek megfelelően meg is kérik az árát.

hvg.hu Világ

Milánó: a Murano lett a világ legszebb autója

A sportos szabadidőautók közt Milanóban a Nissan Murano vitte el a pálmát és a megtisztelő "Világ legszebb autója"-díjat. Az építészekből, művészekből és formatervezőkből álló zsűri ugyanebben a kategóriában a Pathfindert a második helyre sorolta.

hvg.hu Itthon

1050 Chevrolet a rendőrségnek

A megszokott fehér VW Golf helyett ugyanilyen színű Chevrolet Lacettivel szolgálnak és védenek ezentúl a magyar rendőrség bűnügyi nyomozói. Majosházán átadták a General Motors Hungary képviselői az ORFK-nak az első példányokat abból a 350-ből, amelyeket - közbeszerzési tender eredményeként – még idén megkap a rendőrség.

MTI Világ

Nem népszerű Ausztriában a tompított

Jóval kevesebben kapcsolják be Ausztriában az autójuk lámpáit azóta, hogy kötelezővé tették lakott területen is a tompított fényszóró használatát - derült ki az Osztrák Közlekedési Klub (ARBÖ) felméréséből.

Onthatta magából az álhíreket a sorosozós cég, amivel tisztára akarta mosni magát a Facebook

Onthatta magából az álhíreket a sorosozós cég, amivel tisztára akarta mosni magát a Facebook

Elítélték a Szeviép volt vezetőit

Elítélték a Szeviép volt vezetőit

Károly herceg kitüntette Hugh Laurie-t

Károly herceg kitüntette Hugh Laurie-t

Gruevszki unokatestvére már nem volt olyan szerencsés, mint a volt macedón kormányfő

Gruevszki unokatestvére már nem volt olyan szerencsés, mint a volt macedón kormányfő

79-re emelkedett a kaliforniai tűzvész halálos áldozatainak száma

79-re emelkedett a kaliforniai tűzvész halálos áldozatainak száma

Furcsa ellentmondás jött ki, amikor megkérdezték a magyarokat, mit gondolnak a mobilozás(uk)ról

Furcsa ellentmondás jött ki, amikor megkérdezték a magyarokat, mit gondolnak a mobilozás(uk)ról