szerző:
hvg.hu

A felújított Hyundai Sonata és Tucson a legmagasabb, ötcsillagos értékelést kapta az amerikai NHTSA röréstesztjében frontális és oldalirányú ütközésre.

Nem ijed meg a tereptől
A 2006-os Tucson terepjáró és a teljesen új Sonata középkategóriás szedán biztonság tekintetében új mércét állít az amerikai piacon. A Tucson volt az első olyan modell a húszezer dollár alatti kategóriában, melynek alapfelszereltségébe tartozik az elektronikus menetstabilizáló rendszer és a hat légzsák, míg a Sonata az egyetlen olyan középkategóriás négyajtós, amelyben a fenti biztonsági tételek az alapfelszereltség részét képezik. Mindkét modell számos elismerésben részesült már eddig is: a Tucson elnyerte a SmartMoney magazin „Legjobb ár-érték arányú autója” címét, a Sonata pedig a Popular Mechanics-tól kapta meg a “Kimagasló teljesítmény az autóbiztonság terén” díjat.

Kényelmes és biztonságos
A Sonatába széria a hat légzsák – a dupla első légzsák, az ülésbe szerelt oldallégzsákok és az utastér teljes hosszában felfúvódó függönylégzsákok –, valamint az első ülések aktív fejtámlái. Az autóban ülőket hárompontos biztonsági öv óvja, a gyerekülések rögzítését Latch-rendszer segíti. A Hyundai a tesztelés során 300 új Sonatát tört össze.  A Tucson önhordó acélkarosszériájában gyűrődő zónákat képeztek ki, a nagy szilárdságú első segédkeret pedig ezekkel együttműködve csökkenti az utascellára ható erőket. Az ajtókba nagy szilárdságú védőrudakat szereltek, amelyek az oldalirányú ütközés során védik meg a bent ülőket. Mind az öt ülésen hárompontos biztonsági öv található, az első övekhez előfeszítő és överőhatároló is tartozik. A két szélső hátsó ülésen a gyerekülések biztonságos rögzítésére szolgáló rögzítési pontok vannak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Gazdaság

Csehországban létesít gyártótelepet a Hyundai

A Hyundai dél-koreai autóipari vállalat pénteken bejelentette, hogy új európai gyártótelepét Csehországban akarja létesíteni. A Hyundai Motor ezzel akarja megvetni lábát az európai piacokon.

Megszigorítják a menekültekre vonatkozó szabályokat Németországban

Megszigorítják a menekültekre vonatkozó szabályokat Németországban

A Lánchidat kémleli a kockásfülű nyúl

A Lánchidat kémleli a kockásfülű nyúl

Hajléktalan-ügy: Tarlós személyesen kérte az aluljárok éjszakai lezárását

Hajléktalan-ügy: Tarlós személyesen kérte az aluljárok éjszakai lezárását

Kiütötte ellenfelét, hibátlan a Győr

Kiütötte ellenfelét, hibátlan a Győr

Románia megnyerte: ott a legtöbb a kerti WC az EU-ban

Románia megnyerte: ott a legtöbb a kerti WC az EU-ban

Megcsinálták a mesterséges intelligenciát, amelyik igazinak tűnő ujjlenyomatokat gyárt

Megcsinálták a mesterséges intelligenciát, amelyik igazinak tűnő ujjlenyomatokat gyárt