szerző:
reuters
Tetszett a cikk?

Az amerikai internet böngészők érdeklődése számos hasonlóságot mutat, de mint egy új felmérésből kitűnik, a férfiak inkább klikkelnek a hírekre, a befektetési-, sport információkra, a pornóra, míg a nők a netről várnak tanácsokat lelki életük és egészségük épülésére.

Az amerikai férfiak – a másik nemmel összehasonlítva - intenzívebben használják a hálót, sűrűbben kapcsolódnak a netre, több időt töltenek ott, több férfinak van szélessávú elérhetősége, mutat rá a Pew Internet & American Life Project közös felmérése. A férfiakat sokkal inkább érdekli az inter-aktivitás, inkább vásárolna online részvényeket, vesznek részt online árveréseken. A nők viszont jóval többször keresik fel az emberi kapcsolatokkal összefüggő szájtokat, – állítja Deborah Fallows, a Pew kutatója, a jelentés szerzője.

A férfiak 70 százaléka szórakozást, élvezeteket keres a hálón, míg a nőknek 63 százaléka. Pornót néz a férfiak 20, a nőknek csak 5 százaléka. A jelentés elismeri, valószínűleg magasabbak az arányok ezen a téren, de a megkérdezettek a valósnál kisebb nézettséget ismernek el.

Ma már az USÁ-ban a férfiak 68, és a nők 66 százaléka használja a hálót, míg 10 éve az amerikai lakósságnak csupán 20 százaléka kapcsolódott az internetre, a használók között 58 százalék volt a férfiak aránya

A férfiak inkább hallgatnak zenét, nézik a webkamerát, és inkább fizetnek a digitális tartalomért. De a nők internetes szokásai számos területen kezdik utolérni a férfiakét, és a fiatal nőknél tapasztalt trend arra utal, hogy a különbségek idővel még tovább csökkennek. A nők már ma is többet használják az emailt arra, hogy sztorikat osszanak meg ismerőseikkel, megoldjanak problémákat, vagy kapcsolatot tartsanak a barátok és a családtagok hálózatával.

Tavaly a tinédzser lányok 22 százaléka kezdett el blogot vagy online újságot írni, a fiúk 17 százalékával szemben. A fiúk viszont inkább letöltenek zenét vagy videót, 38 százalékuk nyilatkozott ilyen értelemben, a lányoknak viszont csak 24 százaléka tette ezt.

A felmérésben összesen 6400-an vettek részt.

.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az USA-ban már elkezdődött: ismét felütötte a fejét a vécépapírhiány

Az USA-ban már elkezdődött: ismét felütötte a fejét a vécépapírhiány

Orbán és Erdogan barátja lehet nálunk a napenergia királya, de Mészárosra is jut fény

Orbán és Erdogan barátja lehet nálunk a napenergia királya, de Mészárosra is jut fény

Hétfőn kezdődik az üzérkedéssel és korrupcióval vádolt Sarkozy pere

Hétfőn kezdődik az üzérkedéssel és korrupcióval vádolt Sarkozy pere