szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A téli olimpiák történetében először együtt vonul majd a pénteki, torinói megnyitón a dél- és észak-koreai csapat.

A két együttes egy olyan zászló mögött vonul közösen, amely a Koreai-félszigetet kék színben, fehér háttérrel ábrázolja. Korábban a 2000-es sydneyi és a 2004-es athéni olimpián is ugyanez történt, de a téli seregszemlén először masíroznak majd együtt. Az északiak négy éve, Salt Lake Citybe nem küldtek egyetlen sportolót sem. A torinói versenyeken ugyanakkor – ahogy eddig is – külön állnak majd rajthoz, de a tervek szerint utoljára, ugyanis egy novemberi döntés értelmében 2008-ban, Pekingben már közös csapattal vesznek részt.

Az ötvenes évek koreai háborúja, a félsziget kettészakítása óta az első közös koreai csapat az 1991-es asztalitenisz-világbajnokságon és az az évi ifjúsági labdarúgó-világbajnokságon vett részt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

A téli olimpia 1,3 milliárdba kerül majd

Elfogadták a február 10. és 26. között sorra kerülő torinói téli olimpia költségvetését: a téli olimpia 1,3 milliárd euróba kerül s a jegyek kétharmada kel el eddig.

MTI Itthon

Több mint 100 órát közvetít a köztévé a téli olimpiáról

A 2008-as pekingi ötkarikás játékokig szóló megállapodást kötött pénteken a Magyar Televízió Rt. és a Magyar Olimpiai Bizottság. Ennek értelmében az MTV a Magyar olimpiai csapat hivatalos televíziós társasága, illetve arany fokozatú támogatója lett.

MTI Világ

Merényleteket terveztek a téli olimpiára?

Robbantásos merényletek elkövetésére készültek a La Repubblica olasz lap értesülései szerint közel-keleti terroristák Milánóban és egy másik észak-olasz városban, az idei téli olimpiának otthont adó Torinóban.

MTI Világ

Világméretű doppingellenőrzést ígérnek a téli olimpiára

A csalókat leleplező informátorokat is felhasznál a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) annak érdekében, hogy minél eredményesebbé tegye doppingellenes harcát, amelyet - különös tekintettel a közelgő, február 10. és 26. közötti téli olimpiára - a korábbinál is erőteljesebben folytat.

Pakisztán is megrendeli a Szputnyik V-öt

Pakisztán is megrendeli a Szputnyik V-öt

5-ös alá: itt a nyújtott BMW 3 Gran Limousine

5-ös alá: itt a nyújtott BMW 3 Gran Limousine

Ha új Mac gépe van, töltse le rá az új VLC lejátszót

Ha új Mac gépe van, töltse le rá az új VLC lejátszót